ZAVRAČA OČITKE

Šircelj: nikogar ne strašimo, čas je za kompromise

Objavljeno 28. marec 2012 20.33 | Posodobljeno 28. marec 2012 20.33 | Piše: P. J., STA

Očitki Pozitivne Slovenije so po njegovem mnenju neutemeljeni.

LJUBLJANA – Poslanec SDS Andrej Šircelj zavrača očitke Pozitivne Slovenije, da želi vlada varčevalne ukrepe uveljaviti s pritiski in »strahovlado«. Poudarja, da bo za sprejem varčevalnih ukrepov potreben kompromis, čeprav brez ukrepov pri potrošnji ne bo šlo.

Pozdravlja odziv SD

Šircelj je, kot je dejal v današnji izjavi za medije, vesel konstruktivnega odziva SD, ki bo vladne ukrepe proučil, odločno pa zavrača očitke Pozitivne Slovenije, da želi vlada varčevalne ukrepe uveljaviti s pritiski in »strahovlado«.

»Ravno nasprotno,« pravi Šircelj. Po njegovih besedah je skrajni čas, da se varčevalni ukrepi sprejmejo v soglasju s socialnimi partnerji. Poudarja, da je vlada svoje predloge dala v razmislek socialnim partnerjem, kar izraža njeno voljo, da skupaj pridejo do sprejemljivih rešitev za vse.

Kompromisi bodo po njegovem mnenju potrebni, poudarja pa, da ne gre za varčevalne ukrepe, ampak le za zmanjšanje potrošnje. Porabo je pač treba omejiti na tisto, kar dejansko potrebujemo.

To so le prvi ukrepi

Šircelj meni, da gre le za prvi niz ukrepov za stabilizacijo javnih financ, sledili pa bodo tudi ukrepi za večjo konkurenčnost gospodarstva, sanacijo bančnega sistema in zaostrovanje odgovornosti za lastnino.

Poslanec SDS se je odzval tudi na predlog Pozitivne Slovenije za dvig zgornje meje DDV. Prepričan je, da situacija še ni takšna, da bi bilo treba poseči po teh ukrepih. Mnenja je, da bi dvig DDV pomenil udarec za najšibkejše, zmanjšal konkurenčnost naših izdelkov in povzročil kupovanje v sosednjih državah.

Deli s prijatelji