E.LECLERC

Sir zaradi suma salmonele roma s prodajnih polic

Objavljeno 27. junij 2014 20.55 | Posodobljeno 27. junij 2014 20.55 | Piše: STA, Mo. S.

Izdelek, ki je bil v samopostrežni prodaji od 15. marca do 7. junija letos, so umaknili iz prodaje.

LJUBLJANA – Družbi Rudnidis (hipermarket E.Leclerc Ljubljana) in Maridis (hipermarket E.Leclerc Maribor) sta objavili odpoklic izdelka sir iz surovega mleka Reblochon Fruitier Rouge (450-gramski), in sicer zaradi suma prisotnosti salmonele v izdelku, so sporočili iz E.Leclerca.

Omenjeni izdelek, ki je bil v samopostrežni prodaji od 15. marca do 7. junija letos, so umaknili iz prodaje. Kljub temu se je določena količina izdelka prodala pred odpoklicem izdelka, zato stranke, ki so izdelek kupile, v trgovini prosijo, da ga ne uživajo, temveč ga zavržejo oziroma ga vrnejo v trgovino in zahtevajo vračilo kupnine.

Znaki okužbe

Zastrupitev s salmonelo se izrazi v 48 urah po zaužitju okuženega živila in povzroči prebavne motnje, ki jih lahko spremlja vročina. Znaki okužbe so lahko hujši pri otrocih, ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom in starejših osebah.

Osebe, ki so zaužile ta izdelek in imajo znake okužbe, naj nemudoma poiščejo zdravniško pomoč in zdravniško osebje obvestijo, da so zaužile ta izdelek, so še sporočili iz E.Leclerca.

Deli s prijatelji