ESCAPE*

Simonin Roman pobegnil v I.Fly?

Objavljeno 24. september 2013 15.07 | Posodobljeno 24. september 2013 15.06 | Piše: K. K.

Medtem ko je zadolžena Horvatova agencija Escape v postopku izbrisa iz sodnega registra, podjetje njegovega prijatelja cveti.

Bi, ne bi?

LJUBLJANA – Agencija Escape, s katero je vlada Boruta Pahorja letela v času, ko je kabinet vodila Simona Dimic, propada. Medtem pa njen lastnik Roman Horvat, ki ga je javnost spoznala kot partnerja Dimičeve, po poročanju današnjega Dnevnika posle prenaša na turistično agencijo I.Fly, ki je v lasti družbe KT Technology. Njen lastnik Miodrag Golubović Miki je javnosti sicer poznan kot lastnik avtomobila z dubajskimi tablicami, ki naj bi se bil z grožnjami lotil novinarjev. Vse niti pa naj bi v podjetju I.Fly v ozadju vlekel Horvat.

Delajo za nogometno zvezo

Po Dnevnikovem pisanju več podatkov nakazuje, da Horvat posle iz propadajoče turistične agencije Escape, ki je na veliko poslovala z državo, že več mesecev preusmerja na agencijo I.Fly. Horvatovo pomembno vlogo v novi agenciji so časniku potrdili v Nogometni zvezi Slovenije (NZS). Sodelovati so začeli pred meseci, ko je bil I.FLy najugodnejši ponudnik. Prej so sodelovali s Kompasom, vendar ta ni želel več biti sponzor NZS.

Golubovič je potrdil svoje lastništvo podjetja KT Technology. Ima jo od leta 1999, zastopal pa je med drugim družbi Qantas in Emirates. »Nekaj let kasneje sem dejavnost razširil na vso turistično ponudbo oziroma ustanovil turistično agencijo, v sklopu katere sodelujem s Horvatom,« je dejal Golubovič. Horvat ni želel komentirati ničesar.

* Escape pomeni pobeg.

Deli s prijatelji