NEPRAVILNOSTI

Simona Dimic pod lupo protikorupcijske komisije

Objavljeno 19. oktober 2010 22.07 | Posodobljeno 19. oktober 2010 22.07 | Piše: Mo. S./STA

Hišo vodje kabineta premierja naj bi obnavljali z materialom, namenjenim Celovškim dvorom

Simona Dimic je menda že v novi službi.
LJUBLJANA – Komisija za preprečevanje korupcije je na lastno pobudo in na podlagi podatkov, pridobljenih od oseb, ki ne želijo razkriti svoje identitete, začela več postopkov preučitve domnevnih nepravilnosti v povezavi z vodjo kabineta predsednika vlade Simono Dimic.

Zaradi resnosti navedb bo komisija omenjene zadeve obravnavala prioritetno. Kot so pojasnili, pa v interesu uspešne izvedbe postopka oziroma nadzora ne morejo javno razkriti vsebine posamezne prijave oziroma postopkov v zvezi z njo, dokler je prijava še predmet reševanja.

Na informacijo o začetku postopkov na protikorupcijski komisiji se je odzvala tudi Dimičeva. Pojasnila je le, da se komisija nanjo ni obrnila, je pa sama na razpolago za vsa pojasnila, če jih bodo potrebovali.

Pretekli četrtek je povedala, da ji je Nova Ljubljanska banka odobrila posojilo v vrednosti 350.000 evrov za obnovo družinske hiše v Murglah. Ker gradbišče ni bilo označeno, so se že pred časom v medijih pojavila vprašanja, zakaj je gradbeno podjetje, ki vodi obnovo, skrivnost.

V ponedeljek pa so poročali, da naj bi hišo Dimičeve obnavljali Vegradovi delavci z materialom, ki naj bi bil namenjen gradnji Celovških dvorov. Dimičeva je sicer že večkrat zavrnila, da bi obnovo opravil Vegrad. V kabinetu predsednika vlade so pojasnili, da je obnovo hiše opravilo manjše gradbeno podjetje, ki ne želi biti imenovano zaradi poslovnih interesov. Neimenovano podjetje je bilo izbrano na podlagi več prejetih ponudb, so poudarili.

Deli s prijatelji