PREMIERKA

»Signali nas lahko navdajajo z upanjem, da se razmere izboljšujejo«

Objavljeno 06. september 2013 14.10 | Posodobljeno 06. september 2013 14.10 | Piše: STA, A. L.

Med ukrepi, ki jih je izpostavila kot nujne, sta že večkrat poudarjena zagon gospodarske rasti in konsolidacija javnih financ.

Če se bo Zoran Janković odločil za kandidaturo za mesto predsednika PS, sama zagotovo ne bo kandidirala, pravi premierka Alenka Bratušek.

RADENCI – Predsednica vlade Alenka Bratušek se je danes v Radencih udeležila 14. letne konference revizorjev Slovenskega inštituta za revizijo. Udeležencem konference je med drugim predstavila aktualne finančne in gospodarske razmere v Sloveniji in dejala, da nas lahko nekateri signali navdajajo z upanjem, da se razmere izboljšujejo.

Gospodarske rasti pa ni

Kot so sporočili iz kabineta predsednice vlade, je premierka pojasnila, da makroekonomske analize in napovedi za Slovenijo sicer ne nakazujejo gospodarske rasti, vendar se kljub temu kažejo nekateri signali, ki nas lahko navdajajo z upanjem, da se razmere izboljšujejo. To so predvsem rast v gradbenem sektorju, stabilnost izvoza in izboljšanje razmer na tujih trgih, od katerih smo odvisni.

Davek na nepremičnine in boj proti sivi ekonomiji

Med ukrepi, ki jih je izpostavila kot nujne, sta že večkrat poudarjena zagon gospodarske rasti in konsolidacija javnih financ. Pri tem je predsednica vlade poudarila, da moramo ukrepe sprejeti zaradi sebe in ne zaradi Evrope. Med ukrepi, ki jih pripravlja vlada, je predsednica več pozornosti namenila davku na nepremičnine in boju proti sivi ekonomiji. V priprave ukrepov za boj proti sivi ekonomiji so po njenih besedah vključena številna ministrstva, ukrepi pa bodo podrobneje predstavljeni na današnji seji ekonomsko-socialnega sveta.

Predsednica vlade je odgovarjala tudi na vprašanja revizorjev glede javnih naročil, revidiranja izkazov majhnih podjetij in analiz bančnega sektorja. Ponovno je poudarila, da bodo vsi ukrepi, ki jih pripravlja vlada, v celoti predstavljeni ob koncu septembra.

Deli s prijatelji