MENJAVE

Sestrična Gregorja Golobiča: Ne, ne bom ministrica

Objavljeno 22. oktober 2014 15.05 | Posodobljeno 22. oktober 2014 15.05 | Piše: P. Pa.

Po odstopu Jožefa Petroviča Cerar išče novega ministra za gospodarstvo.

Gordana Pipan (levo) pravi, da ni v igri za ministrsko mesto.

LJUBLJANA – Gordana Pipan, šefinja kabineta že bivšega gospodarskega ministra Jožefa Petroviča, pravi, da ni v igri za novo gospodarsko ministrico. »Ne, ne bom,« je kratko odgovorila na vprašanje po poročanju Financ.

Danes smo v Slovenskih novicah pisali, da je po bliskovitem odstopu gospodarskega ministra Jožefa Petroviča možna zamenjava Gordana Pipan, ki v tem trenutku vodi kabinet ministra v odstopu.

Kakšne reference ima?

Pipanova je bila gospodarska novinarka, nato je nabirala izkušnje v uradu že pokojnega premierja Janeza Drnovška, delala je na Kadu, v kabinetu premierja Toneta Ropa, v kabinetu guvernerja Banke Slovenije Mitje Gasparija in bila vodja njegovega kabineta, ko je postal minister za razvoj in evropske zadeve. V zadnjem mandatu je bila tudi šefica kabineta finančnega ministra Uroša Čuferja. Pipanova pa ima v rokavu še enega aduta, je tudi sestrična nekdanjega generalnega sekretarja LDS in predsednika Zaresa Gregorja Golobiča.

Zamenjava za Petriča bi lahko bil tudi zdajšnji državni sekretar na MGRT, Janko Burgar, ki sicer še ni član SMC, bi pa to lahko kmalu postal. Več pa preberite tukaj.image



 

Deli s prijatelji