PRI PREDSEDNIKU

Sestanek pri Pahorju končan

Objavljeno 14. februar 2013 19.33 | Posodobljeno 14. februar 2013 19.33 | Piše: S. J., STA

Med drugim so se dogovorili za pravočasno ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe k EU.

Borut Pahor ostaja v bolnišnici.

LJUBLJANA – Predsedniki strank so se na sestanku pri predsedniku republike dogovorili, da se bodo zavzeli za pravočasno ratifikacijo hrvaške pristopne pogodbe k EU, da si bodo iskreno prizadevali za uskladitev in sprejem predloga ustavnih sprememb referendumske ureditve ter da se bodo zavzeli za sprejem reforme trga dela.

Glede reforme trga dela so se po besedah predsednika republike Boruta Pahorja dogovorili še, da bodo v državni zbor vložena le tista dopolnila, ki bodo usklajena z vsemi socialnimi partnerji.

Vprašanja o politični krizi so se po besedah Pahorja lotili implicitno in eksplicitno. Pahor je, kot je dejal, na sestanku opozoril, da kot predsednik republike ne želi posegati v dolžnosti in pravice, ki jih imajo po zakonodaji stranke, da pa s svojim ravnanjem lahko prispeva k temu, da se stranke dogovorijo o političnih vprašanjih, ki so pomembna za državo in o katerih dogovor brez njegovega posredovanja sicer morda ne bi bil mogoč. Strankam je tako, kot je dejal, povedal, da konkretni pogovori o tem, kako rešiti politični krizo, ne sodijo na sestanek s predsednikom države, lahko pa kot predsednik pomaga pri tem, da se stranke o tem vprašanju pogovarjajo.

Stranke so se po besedah Pahorja tudi dogovorile, da se bodo vzdržale izjav, ki bi lahko vzbujale medsebojno nestrpnost in nezaupanje.

Deli s prijatelji