ZADEVA DELAMARIS

Senica prepričan o svoji nedolžnosti

Objavljeno 30. maj 2014 18.58 | Posodobljeno 30. maj 2014 18.59 | Piše: Ma. F.

Ljubljanskemu odvetniku očitajo neupravičen prejem provizije pri prodaji Delamarisa.

Miro Senica.

CELJE, KOPER – Kot smo že poročali, je ljubljanski odvetnik in partner Katarine Kresal Miro Senica na okrožnem sodišču v Celju pod drobnogledom preiskovalcev v zadevi Delamaris, v kateri mu očitajo, da je od Vegrada neupravičeno prejel 1,3 milijona evrov provizije.

»Gre za staro zadevo. Preiskava proti Miru Senici je bila uvedena lani in še vedno traja. Senica preiskave ne bo komentiral zaradi načela tajnosti pri njenem izvajanju. Lahko poudarimo, da je g. Miro Senica prepričan, da so sumi zoper njega brez podlage in neutemeljeni,« je za Delo povedala predstavnica za stike z javnostjo v odvetniški pisarni Melita Joželj.

Brez uporabnega dovoljenja

Sporna zadeva sega v 2007, ko je velenjski Vegrad plačal 22 milijonov evrov za Delamaris, provizija pa je končala na računu podjetja Bužekijan, ki je imelo sedež na istem naslovu kot odvetniška pisarna Senica, še piše Delo. Prokurist podjetja Bužekijan je bil Franc Zaviršek, mož Olge Zaviršek, ki kot tajnica dela v odvetniški pisarni Senica. Tudi takratna direktorica podjetja Blanka Muster je sodelavka v odvetniški pisarni.

Najbolj razvpita vila nad Portorožem še nima uporabnega dovoljenja.

 

Deli s prijatelji