NEURADNO

Senica na sodišču brez hčerke in v vlogi obtoženca?

Objavljeno 13. julij 2015 22.03 | Posodobljeno 13. julij 2015 22.03 | Piše: S. N.

Miro Senica je neuradno obtožen napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja, Hilda Tovšak pa zlorabe položaja. V igri naj bi bilo 1,35 milijona evrov, denar pa naj bi bil končal pri Senici.

Miro Senica.

LJUBLJANA – Specializirano državno tožilstvo (SDT) naj bi na celjsko sodišče vložilo obtožnico zoper odvetnika Mira Senico, ki je neuradno obtožen napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja, je bilo objavljeno v oddaji 24ur na Pop TV. Senica naj bi bil k zlorabi napeljeval nekdanjo prvo damo potopljenega Vegrada, Hildo Tovšak. Ta naj bi bila obtožena zlorabe položaja, ker je plačala fiktivni račun in s tem oškodovala Vegrad.

Pri vsem skupaj je sporno plačilo svetovanja pri nakupu delnic Delamarisa, za katerega naj bi bil Vegrad Hilde Tovšak plačal 1,35 milijona evrov, denar pa naj bi končal pri Miru Senici. 

Maruša Senica, odvetnikova hči, ki je bila sprva tudi vključena v preiskavo, se menda zdaj ni znašla med obtoženimi. Mora pa vrniti nezakonito pridobljeno premoženjsko korist v znesku 1,35 milijona evrov

In kaj se je dogajalo leta 2007? Tovšakova naj bi bila sklenila dogovor z družbo Bužekijan, ki jo je zastopala Blanka Muster. Za svetovanje je Vegrad plačal 1,35 milijona evrov. V zgodbi se znajdeta še zakonca Zaviršek: prokurist podjetja Bužekijan je bil Franc Zaviršek, mož Olge Zaviršek, ki kot tajnica dela v odvetniški pisarni Senica. 

Musterjeva naj bi nato znesek kot posojilo posodila Olgi Zaviršek, ta Maruši Senica za plačilo vile nad Portorožem, njen oče Miro pa jo je nato zastavil zato, da dobi pri banki 10-milijonski kredit ...

Deli s prijatelji