SUM PRANJA DENARJA

Senica in Kresalova v dveh letih obrnila 46 milijonov evrov

Objavljeno 05. avgust 2013 13.19 | Posodobljeno 05. avgust 2013 13.19 | Piše: P. J.

V političnih krogih naj bi bilo slišati, da gre ljubljanski odvetnik za zapahe.

LJUBLJANA – Miro Senica bo šel sedet, je slišati iz političnih krogov na levici, piše Požareport. Znanega ljubljanskega odvetnika in partnerja nekdanje notranje ministrice in predsednice LDS Katarine Kresal so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ovadili zaradi suma pranja denarja in zlorabe položaja.

Obsodba odvetnika naj bi strateško ustrezala tudi vladi Alenke Bratušek, saj bi tako dokazovala, da pravna država deluje tudi na levi strani. NPU naj bi imel proti Senici dokaj trdne dokaze. Po hišni preiskavi so mu zablokirali osebno premoženje v znesku petih milijonov evrov. Zasegli so mu vilo v Portorožu, dve stanovanji v Ljubljani, zemljišča na Koroškem in več kot 50.000 evrov, ki jih je imel na treh transakcijskih računih. Trenutno naj bi počitnikoval v Umagu.

NPU je razkril, da je v letih 2007 in 2008 na svojem osebnem računu Katarina Kresal obrnila tri milijone evrov, Senica pa v istem obdobju kar 43. Vse to se je dogajalo v času, ko je bila Kresalova predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve. 

Deli s prijatelji