KDO, KOMU, KAJ

Senica je sodeloval pri bančnem restrukturiranju Mercatorja

Objavljeno 25. oktober 2013 23.13 | Posodobljeno 25. oktober 2013 23.13 | Piše: T. L.

V Mercatorju potrjujejo, da je odvetniška pisarna Mira Senice ena od tistih, ki sodeluje pri procesu restrukturiranja bančnega dolga trgovca.

Durs je tožilstvo posredoval podatke o sumu utaje davkov pri nakupu petih luksuznih vozil Mira Senice in ministrice Katarine Kresal.

LJUBLJANA – Za pogovor Tomaža Lovšeta z Mirom Senico predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič ni vedel, po današnji objavi Dnevnika, da je Mercator odvetniški pisarni Mira Senice plačal 27.000 evrov za storitve pri bančnem restrukturiranju trgovca, za spletne Finance trdijo v Mercatorju. 

Pravijo, da pri tem procesu sodeluje več odvetniških pisarn, med njimi tudi odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki. Za kolikšen znesek, v 'najboljšem sosedu' ne razkrijejo. 

V Dnevniku namreč razkrivajo, da je Balažič moral vedeti, da je Miro Senica lobistično pomoč pri bankah upnicah iskal tudi pri Agrokorjevem svetovalcu Tomažu Lovšetu. Sicer pa naj bi Senici Mercator plačal 27.400 evrov za sodelovanje pri bančnem restrukturiranju.

Deli s prijatelji