BREZ DAVKA

Selitev čez cesto DZ stala 3300 evrov

Objavljeno 07. februar 2013 16.10 | Posodobljeno 07. februar 2013 16.10 | Piše: A. L.

Če bi selili zaposleni v DZ, bi kršili delovnopravno zakonodajo, pravijo v državnem zboru.

Pogled z vhoda stavbe Beethovnove 2 proti državnemu zboru.

LJUBLJANA – »Prejeti račun za celotno storitev selitve – tudi selitev večjih in zahtevnejših predmetov, kot so varnostne omare, pohištvena oprema, fotokopirni stroji in drugo, po stopniščih v višja nadstropja (ni dvigala) s pomočjo goseničarja, z Beethovnove na Tomšičevo in na Šubičevo ulico – znaša 3300 evrov brez DDV,« so nam odgovorili iz državnega zbora (DZ).

Če bi selili sami, bi kršili delovnopravno zakonodajo

V skladu z navodilom za javno naročanje so poslali povpraševanje – tako pravijo v DZ – dvema izkušenima in usposobljenima ponudnikoma. Storitev namreč zajema tudi specialne selitve – npr. selitev težkih blagajn oziroma varnostnih omar, za kar pa DZ nima strokovno usposobljenih javnih uslužbencev, ki bi tovrstno delo smeli opraviti brez kršitve delovnopravne zakonodaje, pojasnjujejo.

Manj za stroške selitve, kot znaša enomesečna najemnina

»Ker gre za letno naročilnico, smo ugodnejšega ponudnika izbrali na osnovi urnih postavk in cen selitev različnih kategorij varnostnih omar. Znesek selitve je manjši kot znaša mesečna najemnina za najete prostore – ta je znašala 4190 evrov mesečno plus 600 evrov obratovalnih stroškov mesečno,« so še pojasnili.

Deli s prijatelji