NOVO JABOLKO SPORA MED SD IN SMC

Šele dva meseca ministrica, pa se je že sprla s premierjem Cerarjem

Objavljeno 22. julij 2015 15.30 | Posodobljeno 22. julij 2015 15.31 | Piše: K. K.

Zapletlo se je pri imenovanju šefa vojaške obveščevalno-varnostne službe, saj premierju ministričin predlog očitno ni všeč.

Takole sta se premier Miro Cerar in Andreja Katič razumela na dan, ko je prisegla kot ministrica.

LJUBLJANA – Nekdaj poslanka SD Andreja Katič je ministrica za obrambo šele drugi mesec, pa se s premierjem in prvakom največje koalicijske stranke SMC Mirom Cerarjem že prepirata. Jabolko spora je po naših informacijah imenovanje šefa vojaške obveščevalno-varnostne službe (OVS). Dosedanji Gorazd Rednak, ki je za odletelega ministra za obrambo Janka Vebra spremljal privatizacijo Telekoma, je namreč kmalu po menjavi ministrov odstopil.

Ministrstvo: Predlagala je kompetentnega kandidata

Spor so nam potrdili tudi na obrambnem ministrstvu, s katerega sporočajo: »Ministrica za obrambo je predsedniku vlade za generalnega direktorja OVS predlagala kompetentnega kandidata, ki ima vse ustrezne izkušnje na obveščevalno-varnostnem področju. Glede na to, da postopek izbire še poteka, o imenu zdaj še ne moremo govoriti. Lahko pa povemo, da predlagani kandidat za generalnega direktorja ni nobeden izmed tistih, ki so se do zdaj omenjali v javnosti.« Mediji so poročali o Gašperju Škarji, Mirku Pečariču, Mateju Hedlu in Boštjanu Hodžiču, a po naših informacijah naj bi se Katičevi zalomilo, ker Cerar na mestu prvega moža OVS ne želi videti kandidata, ki naj bi ga bil kadriral bivši poslanec SD Bojan Kontič, šlo pa naj bi za policista iz SD, ki ga tako kot Katičevo pripisujejo šaleškemu lobiju.

Cerarjevi: Vprašajte Katičevo

Kaj je narobe s kandidatom Katičeve, da premierju Cerarju ni všeč, ali ima premier svojega kandidata in do kdaj je Katičevi naložil, naj najde primernega, smo vprašali tudi premierjev kabinet. Pa so nas napotili na Katičevo: »Prosimo vas, da se z vašimi vprašanji obrnete na ministrstvo za obrambo. Neuradnih predlogov pa v kabinetu predsednika vlade ne komentiramo.«

Deli s prijatelji