AKCIJA MANEKEN

Šef tožilstva o vplivih s »političnimi sredstvi«, a ne zanika preiskave Pahorja

Objavljeno 10. december 2013 15.26 | Posodobljeno 10. december 2013 15.31 | Piše: K. K.

Na tožilstvu smo iskali odgovore na trditve iz anonimke Fišergate.

Generalni državni tožilec Zvonko Fišer.

LJUBLJANA – V nedeljo smo poročali o anonimki, ki je pred dnevi zakrožila med politiki in novinarji, govori pa tudi o tem, da naj bi vrhovno državno tožilstvo po finančni preiskavi šefa opozicije Janeza Janše pripravljalo še finančno preiskavo predsednika republike Boruta Pahorja.

Včeraj smo odgovore iskali na vrhovnem državnem tožilstvu, ki ga vodi Zvonko Fišer. Preiskave predsednika republike niso zanikali. Domnevno isti avtor je pred dnevi sicer javnost seznanil s finančno preiskavo pri Janši, šlo pa naj bi za insajderja s tožilstva.

Tožilstvo: Popolnoma neresnične navedbe

»V zadnjem času nekateri mediji povzemajo popolnoma neresnične navedbe domnevnih 'anonimk' o državnem tožilstvu, o posameznih državnih tožilcih in o domnevnih ozadjih odločitev, ki jih državni tožilci v okviru svojih pristojnosti sprejemajo. Vztrajno ponavljanje takih povsem izmišljenih diskvalifikacij, ki smo jim priče tudi v teh dneh, pomeni nadaljevanje uporabe 'političnih sredstev' za vplivanje na posamezne pravne postopke, kot je bilo napovedano že pred časom. Ne glede na pritiske in napade bo državno tožilstvo še naprej delovalo neodvisno in odločno v dobrobit pravne države, kot mu to nalagata ustava in zakon,« so na vprašanja o preiskavi Pahorja zapisali na tožilstvu.

Avtor anonimke Fišerju očita stike s preiskovanci in paniko po objavi informacije, da tožilstvo opravlja finančno preiskavo Janševega premoženja.

 

 

 

Deli s prijatelji