PO POSLU

Šef Mercatorja miri: Slovencev ne bodo pozabili

Objavljeno 15. junij 2013 16.25 | Posodobljeno 15. junij 2013 16.27 | Piše: STA, D. P.

Konzorcij prodajalcev v svojem sporočilu za javnost še navaja, da bo s partnerstvom med Agrokorjem in Mercatorjem nastala vodilna trgovska skupina z močno tržno pozicijo v jugovzhodni Evropi.

LJUBLJANA – Petkov podpis pogodbe med konzorcijem prodajalcev delnic Mercatorja in hrvaškim Agrokorjem je po navedbah največjega slovenskega trgovca pomemben korak k stabilnejši lastniški strukturi podjetja. Prvi mož Mercatorja Toni Balažič je zagotovil, da si bo uprava pri nadaljevanju posla še naprej prizadevala za izpolnitev ključnih pogojev v dobro družbe.

Kupec podpira nadaljnji razvoj

Mercatorjeva uprava si bo tako prizadevala, da bo v prodajnem procesu zadoščeno trem ključnim pogojem. Prvi je, da bo nakup res izpeljan z mednarodnim finančnim kapitalom in ne s posojili. Drugi je, da bodo proces prodaje podprle banke upnice, tretji pa, da kupec podpira nadaljnji razvoj Mercatorja. »Vsi v Mercatorju se zavedamo pomena zdajšnjega trenutka tako za Mercator kot za vse déležnike, zato bomo še bolj osredotočeni na naše poslovanje in na naše potrošnike, ki jim ostajamo najboljši sosed,« je ob petkovem podpisu prodajnega sporazuma povedal Balažič.

Podpis pogodbe med konzorcijem prodajalcev in Agrokorjem je po navedbah Mercatorja nadaljevanje kompleksnega procesa za doseganje stabilnejše lastniške strukture podjetja ter korak v procesu konsolidacije trgovine v regiji in vzpostavitvi vodilnega regijskega trgovca.

Ne bodo pozabili zaposlenih, upnikov in potrošnikov

Ob tem v največjem slovenskem trgovcu povzemajo navedbe iz petkovega sporočilo konzorcija delničarjev, da se tako konzorcij prodajalcev kot tudi Agrokor zavedata pomena transakcije za Mercatorjeve deležnike, med katerimi so dobavitelji, zaposleni, upniki in potrošniki. Agrokor je tako po navedbah prodajalcev v okviru transakcije sprejel določila, ki potrjujejo njegovo zavezanost glede prihodnjega uspeha in nadaljnje podpore zaposlenim ter dobaviteljem družbe Mercator.

Mercatorjeve dobavitelje naj bi tako ščitili s številnimi zavezami, ki med drugim vključujejo ohranjanje obstoječega prostora na policah, upoštevaje pri tem vso zavezujočo zakonodajo, vključno s pravili konkurence. Ob tem naj predvidene sinergije združene skupine ne bi temeljile na odpuščanju Mercatorjevih zaposlenih, ki bi presegalo že napovedane ukrepe uprave družbe. Konzorcij prodajalcev v svojem sporočilu za javnost še navaja, da bo s partnerstvom med Agrokorjem in Mercatorjem nastala vodilna trgovska skupina z močno tržno pozicijo v jugovzhodni Evropi.

Deli s prijatelji