URADNO

Sedem Šavlijevih otrok vrnili mami in očetu

Objavljeno 04. marec 2014 13.22 | Posodobljeno 04. marec 2014 13.30 | Piše: P. J.

Vseh sedem otrok so zakoncema odvzeli decembra lani, zdaj pa bodo kmalu lahko šli domov.

Družina Šavli je razbita.

LJUBLJANA – Sedem otrok, ki jih je Center za socialno delo Škofja Loka odvzel zakoncema Šavli, bo kmalu spet doma, pri mami in očetu. Odločba, ki jo je izdalo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, je ugodila pritožbi zakoncev in odpravila sklep, s katerim so decembra lani Marjanu in Barbari odvzeli otroke.

Otroci naj bi bili religiozno zlorabljeni

Kot smo že poročali, so 41-letni Barbari Hojkar Šavli in njenemu 43-letnemu možu Marjanu odvzeli otroke tako, da so jih na začetku prve šolske ure poklicali od pouka iz razredov Osnovne šole Škofja Loka Mesto in jih odpeljali v krizni center. Dva najmlajša (4, 2), ki sta bila doma, pa so odpeljali policisti, ki so skupaj s socialnimi delavkami pritisnili na zvonec stanovanja v samem jedru Škofje Loke.

Kot smo poročali v članku Noseči Barbari in Marjanu odvzeli sedem otrok, je Center za socialno delo Škofja Loka zapisal dvanajst strani dolgo odločbo o začasnem odvzemu. V njej med drugim piše, da je v družini »prisotna religiozna zloraba otrok«, da »s tem starši otroke tudi čustveno zlorabljajo, vzbujajo jim občutke strahu, krivde, negotovosti«.

Več o tem preberite v jutrišnji izdaji tiskanih Slovenskih novic.

Deli s prijatelji