PREDLOG

Še zadnji kadrovski met ministra Zalarja

Objavljeno 20. januar 2012 16.47 | Posodobljeno 20. januar 2012 16.47 | Piše: T. L.

Namesto začasne vodje specializiranega državnega tožilstva Blanke Žgajner je predlagal Furlana.

Minister za pravosodje Aleš Zalar

LJUBLJANA 
– Minister za pravosodje Aleš Zalar, ki opravlja tekoče posle, je na mesto vodje specializiranega državnega tožilstva (SDT) za pregon organiziranega kriminala predlagal Harija Furlana, so sporočili s pravosodnega ministrstva.

Kot smo že poročali, je minister Zalar 11. novembra letos objavil razpis za zasedbo tega delovnega mesta, rok za prijavo pa je potekel 12. decembra. V teh dneh pa minister Zalar očitno izbira med dvema prijavljenima kandidatoma, dozdajšnjo začasno vodjo Blanko Žgajner in Furlanom, direktorjem Nacionalnega preiskovalnega urada. 

Tehtnica se je nagnila na stran Furlana

Pri oblikovanju predloga je minister upošteval zlasti program vodenja državnega tožilstva, predstavitev kandidata na ustnem razgovoru, mnenje generalnega državnega tožilca, kandidatovo strokovno usposobljenost kakor tudi posebno znanje, izkušnje in dosežke v zvezi z opravljanjem državnotožilske službe. Kot so zapisali na ministrstvu, minister ocenjuje, da Furlan bolje izpolnjuje zgoraj naštete zakonsko določene kriterije glede strokovne usposobljenosti in izkušenj v zvezi z opravljanjem državnotožilske službe in je predstavil boljši program vodenja SDT.

Omenjeni postopek je Zalar vodil na podlagi pridobljenega predhodnega mnenja generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, v katerem je dal generalni državni tožilec prednost mag. Furlanu, minister pa je ta predlogu tudi upošteval, so še sporočili iz ministrstva.

Deli s prijatelji