TAKOLE PRAVI ANDREJ PEČENKO

Se vrača poletje? Napovedali so jih 30

Objavljeno 18. avgust 2016 10.22 | Posodobljeno 25. avgust 2016 10.23 | Piše: Mo. S.

Vreme bo času primerno.

Naslednji dnevi bodo vroči.

LJUBLJANA – S koncem avgusta se počasi poslavlja tudi poletje. Čeprav hude vročine ni več na vidiku, bo sonce v prihodnjih dneh še pokazalo svojo moč.

V napovedi so vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso) namreč zapisali, da bo do konca tedna bolj ali manj jasno, v notranjosti države pa morda nekaj oblakov. Ob jutrih bomo lahko izmerili do 16 stopinj, čez dan od 24 do 28, na Primorskem do 30. Desetdnevna napoved kaže, da bo konec tedna zjutraj še precej sveže, čez dan pa poletno toplo.

Toplo bo res, vroče pa ne

Andrej Pečenko iz Arsa odgovarja, da ne verjame, da bi 30 stopinj in več izmerili tudi v notranjosti države. Najtopleje bo seveda na Primorskem, še največja verjetnost, da se bo v večjem delu države segrelo do 30, pa bo v nedeljo ali ponedeljek. Vroče pa zagotovo ne bo, pravi Pečenko: »To je še vedno poletno, če je od 25 do 30. Ne bo pa vročine, to je pač povsem značilno za konec avgusta in začetek septembra.«

V šolo v jasnini in ob zmernih temperaturah

Za torek se napoveduje fronta, ki utegne s seboj prinesti kakšno spremembo v obliki padavin in ohladitve, kakšne so napovedi za prvi šolski dan (naslednji četrtek), pa je še težko reči. Za zdaj kaže, da bo morda spet precej jasno s temperaturami okoli 25 stopinj, kar je prijetno toplo in za večino tudi nemoteče.

Deli s prijatelji