NAGRADNA IGRA

Še več bosta kuhali

Objavljeno 05. april 2014 10.51 | Posodobljeno 05. april 2014 10.51 | Piše: S. O., V. J.

Terna je s kompletom posode obdarila Miroslavo in Marijo.

Marija Perko bere Slovenske novice sleherni dan. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Ne gre za prvoaprilsko šalo, nagradna igra Slovenskih novic Terna je po krajšem premoru spet z vami. Zvestim bralcem Novic znova prinaša bogate nagrade, za katere ni treba nič drugega kot kupiti svoj izvod časopisa, odstraniti nalepko na prvi strani in imeti toliko sreče, da so pod njo trije enaki znaki. Tokrat je na vrsti že 23. Terna, ki prinaša nekaj novih nagrad, nekaj pa takšnih, ki so bile že v preteklosti.

Od leta 2010 je nagradna igra Slovenskih novic osrečila že več kot 100.000 bralcev z različnimi izdelki ali denarnimi nagradami. Tudi 23. Terna si je zadala enako poslanstvo – osrečiti čim več ljudi. Tako bo vse do 24. maja, ko se bo na prvi strani zadnjič pojavila Ternina nalepka. Tokratna glavna nagrada je darilni bon podjetja Vitapur za kar 5000 evrov, nič manj pa ne bodo veseli tisti, ki bodo prejeli bon za 1000 ali 500 evrov. Tu so še šestdelni seti bakrene posode Terra Rosa, bakreni vok Terra Rosa, ekonom lonci, seti posode Pour&Cook, seti keramičnih nožev Rosmarino in še 5000 nagrad.

Prva nagrajenka, ki bo kuhala v novi posodi, je 62-letna upokojenka Miroslava Knafelc iz vasi Bač pri Knežaku, ki je bogatejša za štiridelni komplet ekonom loncev. Miroslava živi v hiši z možem in se najraje ukvarja s svojim vrtičkom, včasih pa se odpravi tudi na sprehod. Čeprav z možem vsaj trikrat na teden kupita Slovenske novice, tokrat nista sama zadela nagrade, temveč je imel srečno roko njen brat Janez, ki živi v sosednji vasi. »On kupi Novice skoraj vsak dan. Prišel je in rekel, da ima darilo zame, in mi je dal Novice, kjer so bili trije enaki znaki,« pojasni, kako je zadela nagrado. »Prinesel je Novice z odtrgano nalepko, zato je on zaslužen. Jaz sem se razveselila.« Lonci bodo gospodinji prišli še kako prav, saj je prav ona tista, ki ima kuhalnico v rokah v hiši: »Zdaj, ko sem upokojenka, sem jaz za šporgetom.« S Ternino nagrado bodo tako njene jote, bobiči in druge mineštre še okusnejši.

Kuha, vrtnari in bere Novice

Mariji Perko z lepšega konca ljubljanske Rakove jelše je sreča, skrita pod nalepko, prinesla enajstdelni set posode Pour&Cook. Kot jagoda na torti je srečo zaokrožila še novica, da ji bodo nagrado poslali na dom. Ob našem obisku, ko tega še ni vedela, je premlevala: »Nimam avtomobila, tudi noge me bolijo. Najbolje bi bilo, da mi posodo pošljejo domov.« V Ternini pisarni so nam medtem potrdili, da bodo res storili tako.

Marija je dvajsetletna prišla v prestolnico iz Gabra, nedaleč od Primskovega na Dolenjskem. Bila je negovalka v domu upokojencev na Taboru, 17 let je že v pokoju. Mož Dominik je umrl maja 1996. Ima sinova in hčerko, živi s sinom Filipom. Posebnih konjičkov nima: »Kuham pa vrtnarim. No, pa Novice berem, včasih mi branje vzame kar celo uro. Naročen je bil že pokojni mož. Potem sem jih enkrat odjavila, toliko je teh položnic.« Pa ne za dolgo: »Lani sem jih znova naročila. Vse najdem v njih, le o igrah na srečo bi lahko več poročali.«

Sreča jo je že obiskala: »Dobila sem dopust v Španiji.« Marsikdo bi ob takem dobitku poskočil do stropa, Marija pa ne: »Nisem šla. Moža ni več, sama pa nočem potovati.«

Boginja Fortuna se ji je zdaj odkupila s pravim darilom: »Kompleta posod sem pa res vesela, rada kuham.«

A je morala Fortuna na razkritje potrpežljivo čakati: »Zmeraj pogledam Novice že zjutraj. Tokrat pa sem šla najprej na vrt, sem štihala, in sem jih odprla šele pozneje, okoli pol enajstih. Bili so trije enaki simboli. Snaho sem prosila, ker slabo slišim, da je poklicala Ternino številko.«

»Malo v hiši, malo zunaj na vrtu – pa dan mine,« opiše Marija, kako ji teče življenje. Z novo posodo ji bodo dnevi tekli še hitreje.

Deli s prijatelji