IGOR MAHER

Še postal ni minister, pa ga že čaka menjava?

Objavljeno 20. marec 2013 15.09 | Posodobljeno 20. marec 2013 14.50 | Piše: STA, A. L.

Nova vlada se bo po besedah Möderndorferja na ustanovni seji sestala v četrtek.

LJUBLJANA – Vodja poslancev PS Jani Möderndorfer danes pričakuje krajšo razpravo, kot je predvidena. Presenečenj ne pričakuje, stališče o očitkih kandidatu za ministra za infrastrukturo Igorju Maherju pa bo PS sprejela tedaj, ko se bo z njim pogovorila mandatarka Alenka Bratušek. Nova vlada se bo po besedah Möderndorferja na ustanovni seji sestala v četrtek.

Zamenjava ministra?

Möderndorfer meni, da bo razprava danes nekoliko krajša, zato računa, da bi novo vlado lahko dobili že do 20. ure. Presenečenj ne pričakuje, saj je vse, kar se je »pripravljalo ali razmišljalo«, v zadnjih dveh dneh odpadlo. V izjavi novinarjem je povedal, da so se v PS pogovarjali tudi o očitkih kandidatu za infrastrukturo in prostor glede črne gradnje. A po njegovih besedah je prav, da se z Maherjem pogovori predsednica vlade. Tedaj pa da bo tudi javnost dobila celovito informacijo o tem, ali »ta minister bo ali ne«.

Bratuškova se bo po besedah Möderndorferja odločila na podlagi tega, kaj je res in kaj ne, in ne na podlagi poročanja medijev. Zdaj pa je čas, da sestavijo vlado, je dodal vodja poslancev PS. Na vprašanje, ali je bila novica o Maherju za PS razočaranje, pa je odgovoril z besedami: »Če bi tako sestavljali vlado, da bi komentirali in se odločali na podlagi vsake informacije in vesti, vlade verjetno še ne bi imeli«.

Več o dogajanju v državnem zboru lahko preberete tukajimage.

Deli s prijatelji