UGOVOR

Se ne strinjate z izračunom dohodnine? Časa imate do 29. junija

Objavljeno 26. junij 2015 16.08 | Posodobljeno 26. junij 2015 16.08 | Piše: S. U.

Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 29. julij, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 27. julija 2015.

Jutri informativni izračuni postanejo odločbe.

LJUBLJANA – Zavezanci, ki so v začetku junija na dom po navadni pošti prejeli informativne izračune dohodnine, imajo še do 29. junija čas, da vložijo ugovor, če ugotovijo, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena.

Če se zavezanci z informativnim izračunom strinjajo, torej ocenijo, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, jim ni treba storiti ničesar, ker bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba. Rok za doplačilo ugotovljene premalo plačane dohodnine je 29. julij, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na TRR 27. julija 2015.

Obrazec ugovora je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave RS. Ugovor je mogoče oddati tudi elektronsko prek sistema eDavki. Na podlagi ugovora bo davčni organ zavezancu izdal dohodninsko odločbo.

 

 

 

Deli s prijatelji