INTERPELACIJA

Se mu trese stolček? Omerzel vztraja, da je dober minister

Objavljeno 09. januar 2014 16.16 | Posodobljeno 09. januar 2014 16.17 | Piše: P. J.

Pravi, da so očitki, zapisani v interpelaciji, ki sta jo vložili opozicijski stranki, politično motivirani in neutemeljeni.

Samo Omerzel.

LJUBLJANA – Samo Omerzel zavrača vse očitke v interpelaciji, ki sta jo proti njemu 11. decembra vložili poslanski skupini strank SDS in NSi. Kot so zapisali v izjavi za javnost, je Omerzel na seji vlade očitke zavrnil kot neutemeljene in politično motivirane.

Ne vidi kršitev

Omerzel v poslovanju svojega podjetja Lastinski inženiring z državnim Darsom ne vidi nikakršnih kršitev. Očitajo mu tudi kršitve glede neizvedenega razpisa za vodenje Gursa, zavajanje javnosti v zvezi s stanjem v avtošolah, ignoriranje sklepov državnega zbora v zvezi s projektom izgradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj, oškodovanje davkoplačevalcev pri izbiri ponudnika v postopku oddaje javnega naročila po odprtem postopku »Izdelava in dobava registrskih tablic za motorna in priklopna vozila«.

Prepričani, da gre za politično preigravanje

Ob tem minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel vztraja pri stališču, da kot minister za infrastrukturo in prostor dela dobro, in je prepričan, da bo tudi v državnem zboru pridobil potrebno politično podporo. Kot so zapisali v izjavi za javnost, »predlagana vsebina interpelacije ministra Omerzela še bolj utrjuje v prepričanju, da gre za spretno politično preigravanje in ne za vsebinsko soočenje argumentov, mnenj in dokaznih materialov«.

Vztraja na položaju

V osemnajst strani dolgem odgovoru na interpelacijo je minister Samo Omerzel poudaril: »Kot minister, ki pokriva izjemno pomembna področja v naši državi, kot so infrastruktura, energetika, prostor in promet, sem vse svoje znanje, moči ter energijo usmeril v vsebinsko vodenje tako pomembnega resorja in ne v politično preigravanje ter metanje polen pod noge.«
 

Deli s prijatelji