VATLI

»Še Marka Jakliča, prosim«

Objavljeno 01. avgust 2012 19.23 | Posodobljeno 01. avgust 2012 18.22 | Piše: M. U.

Bo Janković za prvega mestnega lekarnarja uporabil enaka merila kot pri poslancu Ambrožiču?

Marko Jaklič

LJUBLJANA – Ljubljanski odbor SDS je pozdravil namero Pozitivne Slovenije (PS), da svojega poslanca Boruta Ambrožiča zaradi domnevnega plagiatorstva pozove k odstopu z mesta poslanca. Vendar pa v mestnem SDS pričakujejo, da bo Zoran Janković enak poziv k odstopu namenil tudi »svojemu varovancu in prvemu mestnemu lekarnarju Marku Jakliču«.

Enaki vatli za lastne kadre

Kot poudarjajo v SDS, je med poslancem in Jakličem pomembna razlika – pri Jakliču so namreč plagiatorstvo že ugotovili, in sicer je to storil senat ekonomske fakultete. Zato menijo, da Janković ne bo imel težav z demonstracijo svoje odločnosti. Iskreno upajo, da prvak največje opozicijske stranke uporablja enake vatle vsaj za lastne kadre.

Dvojna merila

Govorjenje o visokih standardih, nato pa arbitrarno razlikovanje celo znotraj lastnih vrst, je predvsem dokaz dvojnih meril, so prepričani. Približno tako, kot če bi se župan uradno zavzemal za vožnjo po predpisih, v imenu varnosti nastavljal radarje in zaračunaval kazni, v zasebnem življenju pa divjal z 200 kilometrov po avtocesti, so dodali. Morebitna podobnost z realnostjo je seveda zgolj naključna, menijo v ljubljanskem SDS.

 

Deli s prijatelji