OBISK

Se je Bratuškova odpovedala Omerzelu ali Omerzel Bratuškovi?

Objavljeno 12. december 2013 11.34 | Posodobljeno 12. december 2013 09.09 | Piše: P. J.

Ker je Vladimir Putin odpovedal srečanje s predsednico vlade, je moral ostati doma tudi Omerzel.

Samo Omerzel v Moskvo ni šel, danes pa je zaradi Južnega toka v Bruslju.

LJUBLJANA – Minister za infrastrukturo Samo Omerzel ni odpotoval v Rusijo, ker je bilo odpovedano srečanje med Vladimirjem Putinom in predsednico vlade Alenko Bratušek. Na ministrstvu pojasnjujejo, da je bilo s tem odpovedano tudi srečanje obeh ministrov, zato je minister predlagal kabinetu predsednice vlade, da z njimi tokrat ne odpotuje v Moskvo.

Ne neuspešno, ampak zelo uspešno

Kot pojasnjujejo na ministrstvu, se je torej minister sam odpovedal poti v Rusijo. Kljub temu da je srečanje med Putinom in Bratuškovo bilo odpovedano, pa so v vladni delegaciji zadovoljni. Odpovedi srečanja ne ocenjujejo za neuspeh, ampak pravijo: »Gostitelj obiska predsednice vlade mag. Alenke Bratušek v Moskvi je  predsednik vlade Ruske federacije Dmitrij Medvedjev. Obisk predvsem zaradi interesa, ki so ga ruska podjetja pokazala za  investiranje v Slovenijo na današnji investicijski konferenci, ocenjujemo kot zelo uspešen.«

Vladna delegacija ali delegacija PS?

Vladno delegacijo so v Moskvi sestavljali le člani Pozitivne Slovenije (PS): Alenka Bratušek, obrambni minister Roman Jakič, vodja kabineta predsednice vlade Jernej Pavlič in državni sekretar Matija Sevšek. Kot prvemu, ki je odpadel iz vladne koalicije, naj bi se premierka po poročanju Požareporta odpovedala zunanjemu ministru Karlu Erjavcu (Desus), potem ministru za infrastrukturo Samu Omerzelu (DL) in ministru za izobraževanje, znanost in šport Jerneju Pikalu (SD), pa čeprav je bil edini dokument, ki ga je vlada podpisala v Rusiji, sporazum z Rusko federacijo na področju športa.

Deli s prijatelji