PODOBNOSTI

Še eden v vrsti: diplomo prepisal matičar Janeza in Urške?

Objavljeno 26. februar 2013 11.11 | Posodobljeno 26. februar 2013 11.04 | Piše: Mo. S.

Poslanec SDS Danijel Krivec, ki je v Trenti poročil Janeza Janšo in Urško Bačovnik, naj bi prepisal diplomsko nalogo.

Poročena sta eno leto.

LJUBLJANA – V poslanskih vrstah so našli še enega domnevnega plagiatorja, in sicer gre za poslanca SDS Danijela Krivca, nekdanjega bovškega župana, ki je leta 2009 v Trenti poročil Janeza Janšo in Urško Bačovnik.

Veliko podobnosti

Njegova diplomska naloga, ki je bila končana leta 2002, naj bi bila zelo podobna nalogi Stojana Kraglja, ki jo je sicer končal leto prej. Poleg tega, da sta naslova obeh diplom popolnoma enaka (Rešitev oskrbe z električno energijo zgornjega dela doline Trente), se v Krivčevi pojavljajo enaki celotni odstavki in tudi zaključek naj bi bil skorajda identičen. Uporabljena literatura je zapisana v enakem vrstnem redu, skorajda identična sta tudi velik del uvoda in zahvala, podobno velja tudi za kazali, le da je Krivčeva naloga nekoliko razširjena, poročajo Finance.

Pomagal sodelavcu

Krivec pravi, da je večji del svoje naloge imel pripravljen prej kot Kragelj, s katerim sta bila sodelavca in dobra prijatelja, zdaj pa je že pokojni. Kragelj se je moral izobraževati ob delu, pri zaključni nalogi pa so mu sodelavci veliko pomagali, je še povedal ter dodal, da mu je tudi sam pomagal pri pisanju, ob tem pa dopolnjeval tudi svojo diplomo.

Krivčev mentor je povedal, da je delo opravljal poglobljeno in vestno ter upošteval njegove pripombe, o morebitnem plagiatorstvu pa pomislekov tudi Kragljev mentor nima.

Deli s prijatelji