VROČINA POPUŠČA

Še bo vroče, možna tudi zrnca toče

Objavljeno 24. julij 2015 11.31 | Posodobljeno 24. julij 2015 11.32 | Piše: Mo. S.

Več neviht bo v hribih in na Notranjskem, temperature pa bodo malce nižje, kot smo jih vajeni.

LJUBLJANA – V večjem delu države smo se zbudili v razmeroma sveže jutro, ki je bilo v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi prava milina, pa čeprav se je ohladilo le za nekaj stopinj. Ponekod so ob sedmih zjutraj izmerili manj kot 20 stopinj Celzija, a ob morju je bilo še vedno (pre)toplo.

Jutro komaj kaj hladnejše od preteklih

»Na Primorskem se ni prav nič ohladilo. V bistvu so tam ponekod zelo visoke temperature,« nam je povedal dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Jure Cedilnik. Tam padavin v glavnem ni bilo, zapihala je le burja. Jutranje temperature so bile tako precej visoke: v Portorožu je bilo ob 7. uri 22 stopinj Celzija, v Kopru pa kar 27, tudi v Vipavski dolini se je temperatura spustila le do 26 stopinj, pojasnjuje Cedilnik in dodaja, da so to izredno topla jutra. Drugje je bilo malce bolj sveže, v Kočevju na primer 18 stopinj, sicer pa so bile jutranje temperatura komaj kaj nižje od tistih v preteklih dneh.

Vroče bo, a ne tako, kot smo vajeni

Kako pa kaže za današnji dan? »V glavnem bo vroče z malce več oblačnosti, kot je je bilo v preteklih dnevih,« pravi Cedilnik. Mogoča je kakšna ploha ali nevihta, vendar bo tega manj kot v četrtek popoldne, ko se je nad več deli države razbesnelo pravo neurje,image tudi s točo. Ledena zrnca so danes manj mogoča, se pa seveda lahko zgodi, da bodo posamezna vseeno padla.

Več neviht bo v hribih in na Notranjskem, temperature pa bodo malce nižje, kot smo jih vajeni: nad 35 stopinj Celzija bo le na Primorskem, drugje po državi pa do 33 ali 34. Za Primorsko tako še vedno velja velika toplotna obremenitev, drugod pa ne bo tako hudo.

Deli s prijatelji