IZREDNA ODPOVED

Se bo Voduškova obrisala pod nosom za 65 tisoč evrov?

Objavljeno 24. junij 2015 20.14 | Posodobljeno 24. junij 2015 20.14 | Piše: T. L., A. L.

Ni še konec. MZZ bo državnemu pravobranilstvu predlagal, da zoper sodbo vloži pritožbo.

Nataša Vodušek.

LJUBLJANA – Ministrstvo za zunanje zadeve se ne strinja z razlogi sodbe sodišča prve stopnje. Vztrajajo, da so bili v postopku izredne odpovedi Nataši Vodušek, nekdanji veleposlanica v Sarajevu, upoštevani roki: »MZZ je bil namreč o pravnomočni obsodilni sodbi na zaporno kazen v primeru gospe Vodušek obveščen 27. junija 2013, izredna odpoved delovnega razmerja gospe Vodušek pa je bila podana 10. julija 2013 – torej znotraj tridesetdnevnega roka od seznanitve z razlogom za odpoved. MZZ bo zato Državnemu pravobranilstvu Republike Slovenije predlagal, da zoper sodbo vloži pritožbo.« Dodajajo še, da sodba delovnega in socialnega sodišča v zadevi Nataša Vodušek še ni pravnomočna in tudi ocena finančnih posledic ni točna.

Posledice težke 65 tisočakov

Po izračunu ministrstva za zunanje zadeve bi, če bi sodba sodišča prve stopnje postala pravnomočna, finančne posledice znašale približno 65.000 evrov. Opozarjajo pa, da bi finančne posledice za državo nastale le v primeru, če bi sodbo potrdilo sodišče druge stopnje.

Postopek izredne odpovedi je vodila služba za pravne zadeve in javna naročila MZZ, sklep o izredni odpovedi pa je izdal tedanji generalni sekretar Tomaž Kunstelj.

MZZ je na podlagi postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi v zadnjih 10 letih odpovedal pogodbo o zaposlitvi štirim uslužbencem.

Deli s prijatelji