LISTA ZA ODSTREL

Se bo Janša znebil dveh ministrov?

Objavljeno 23. julij 2012 10.25 | Posodobljeno 24. julij 2012 00.39 | Piše: A. K.

Odšla bi lahko pravosodni minister Senko Pličanič in notranji minister Vinko Gorenak.

Senko Pličanič.

LJUBLJANA – Premier Janez Janša naj bi bil po informacijah virov blizu SDS nezadovoljen z delom dveh svojih ministrov. Šlo naj bi za notranjega ministra Vinka Gorenaka in pravosodnega ministra Senka Pličaniča, poročajo Finance.

Pličanič moral popustiti

Pličanič naj bi imel težave pri usklajevanju reforme sodstva, obenem pa naj bi na seje vlade prihajal slabo pripravljen. Janša je izvršilni odbor stranke o nezadovoljstvu z »delom enega od ministrov« obvestil v četrtek zvečer, ko so se sicer zbrali zaradi glasovanja o zaupnici, a Janša tega za medije ni želel komentirati. Senko Pličanič naj bi že bil ponudil odstop, a to zanika. Njegovi kolegi iz poslanskih vrst pripovedujejo, da so zaradi sprememb zakona o upravnem postopku (ZUP), ki prenaša celotno državno informatiko na državno Pošto Slovenije, dan po Janševem gostovanju v Voduškovi oddaji razpravljali do druge ure zjutraj. Ker naj bi posle s sprejetjem zakona izgubila podjetja, ki so zelo blizu Državljanski listi (DL), je moral Pličanič na sestanku popustiti.

 

Iz kabineta predsednika vlade pa so sporočili, da Janša ne načrtuje nobene rekonstrukcije vlade ter da vlada vlaga vse svoje napore v pripravo protikriznih ukrepov in proračunov za leto 2013 in 2014.

Voduškova aretacija kaplja čez rob

Zamenjava notranjega ministra pa visi v zraku še od policijske stavke, ko je z nekaterimi izjavami razburil policiste, razmere pa so pripeljale do aktivnosti za sklic referenduma, a je položaj rešil minister za delo Andrej Vizjak. Za Janšo naj bi bila kaplja čez rob aretacija lastnika Info TV Vladimirja Voduška, saj Janša menda večer prej, ko je bil gost Voduškove oddaje, ni vedel, da je Vodušek tarča policijske preiskave in da mu prisluškujejo. Če pride do spremembe vladne postave, bi Gorenaka utegnila nadomestiti Barbara Brezigar, ki bi od državne sekretarke napredovala v ministrico za notranje zadeve.

 

Deli s prijatelji