VREME

Še bo deževalo, Krka in Mura ponovno naraščata

Objavljeno 03. september 2014 14.43 | Posodobljeno 03. september 2014 14.43 | Piše: STA, B. P.

Zvečer in ponoči bo predvsem v vzhodni in deloma v osrednji Sloveniji spet pogosteje deževalo.

Ker je Mura prestopila bregove, so včeraj zaprli mejni prehod Hotiza.

LJUBLJANA – Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da sta reki Krka in Mura začeli ponovno naraščati. Krka tudi poplavlja, vendar ne preko območij pogostih poplav. Kljub obilnim padavinam v zadnjih dneh pa teh še ni konec. Znova bo pogosteje deževalo zvečer.

Krka je začela ponovno naraščati v Podbočju. Naraščala bo še danes, vendar njen pretok v Podbočju predvidoma ne bo presegel 300 kubičnih metrov na sekundo. Poplavljene površine se bodo ohranjale tudi v prihodnjih dneh.

Preberite več o vremenu.image

Mura ima velik pretok, v Gornji Radgoni pa tudi počasi narašča. Velik pretok bo imela tudi v prihodnjih dneh.

Nasploh imajo Krka, Ljubljanica s kraškimi pritoki, Sava in Kamniška Bistrica s pritoki velike pretoke, pretoki drugih rek pa so srednji.

Dežja pa še ni konec. Zvečer in ponoči bo predvsem v vzhodni in deloma v osrednji Sloveniji namreč spet pogosteje deževalo. V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo.

Danes do večera bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo suho, drugod bodo predvsem popoldne posamezne plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do okoli 24 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji