KRITIKA

SDS: Vrnitev v čase, ko je bilo tekmeca dovoljeno do konca uničiti

Objavljeno 15. junij 2013 23.12 | Posodobljeno 15. junij 2013 23.12 | Piše: STA, Mo. S.

V SDS ocenjujejo, da so se v slabem mesecu dni po kongresu stranke razmere v Sloveniji drastično spremenile na slabše.

TRBOVLJE – Na konstitutivni seji sveta SDS, ki je popoldne potekala v Trbovljah, je bil za predsednika sveta ponovno izvoljen France Cukjati, za podpredsednike stranke so bili izvoljeni Zvone Černač, Milan Zver in Alenka Jeraj, generalna sekretarka SDS pa ostaja Anja Bah Žibert.

Cukjati je po seji sveta v izjavi za medije povedal, da so na seji spregovorili tudi o dogodkih, znanih pod imenom Patria. Obravnavali so aktualno politične razmere v državi in naloge, ki jih čakajo v novem mandatu, na seji pa so sprejeli tudi resolucijo z naslovom Tranzicija v Sloveniji ni uspela.

Opozarjajo na obnovitev totalitarizma

V SDS ocenjujejo, da so se v slabem mesecu dni po kongresu stranke razmere v Sloveniji drastično spremenile na slabše. Nekatera opozorila, izrečena v njihovih kongresnih dokumentih še v pogojnikih, so se izkazala za dokončno potrjena. »V Sloveniji vladajo oligarhija namesto demokracije, korupcija namesto vladavine prava in organizirani kriminal namesto človekovih pravic. To stanje pa se celo dnevno spreminja na slabše. Prek dominantnih medijev in ostalega propagandnega aparata se ponuja koncept t. i. demokratičnega socializma, kar vodi v skrajno fazo, na katero opozarja resolucija Sveta Evrope: strmoglavljenje demokracije in obnovitev totalitarnega režima,« menijo v SDS.

Po njihovih navedbah tranzicija v Sloveniji ni uspela, dokazov pa je toliko, da jih je nemogoče spregledati. Namesto vladavine prava v SDS navajajo, da smo dobili arogantno vladavino objestne samovolje. Namesto razvoja v bolj normalno in pravično družbo pa smo se vrnili v čase, ko je bilo za ohranitev oblasti dovoljeno političnega tekmeca do konca uničiti – z lažjo, diskreditacijo in likvidacijo.

Zavračajo posiljevanje državnih slovesnosti s simboli agresorske JLA

Vodstvo stranke pojasnjuje, da ne bo nikoli dovolilo obnovitve trdega totalitarnega režima. Vedno bodo spoštovali vse domoljubne tradicije slovenskega odporništva, hkrati pa bodo dosledno zavračali 'posiljevanje' državnih slovesnosti s simboli agresorske JLA in nedemokratičnega režima. »Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se slovenska država in vsi njeni podsistemi osvobodijo ujetosti v dediščino mračne preteklosti,« je še zapisano v njihovi resoluciji.

Deli s prijatelji