NEZADOVOLJSTVO

SDS vložila interpelacijo zoper Kolar Celarčevo

Objavljeno 02. september 2016 20.56 | Posodobljeno 02. september 2016 22.32 | Piše: STA, T. Pa.

Interpelacijo so sicer pripravili tudi v NSi, a ta še ni vložena.

Ministrica Milojka Kolar Celarc.

LJUBLJANA – Poslanska skupina SDS je danes vložila interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, so za STA potrdili v SDS. Vsebino bodo predvidoma predstavili v ponedeljek. Interpelacijo so sicer pripravili tudi v NSi, a je še niso vložili v postopek.

V NSi so se na napoved interpelacije odzvali z besedami, da SDS očitno primanjkuje idej in jim gre le za prestiž. Interpelacijo bodo prebrali, in če ni utemeljena na način, kot mislijo, da mora biti, je ne bodo podprli, ampak bodo vložili svojo.

V NSi so sicer v preteklih dneh navedli, da imajo obljubljenih dovolj podpisov za vložitev interpelacije, predvsem iz vrst nepovezanih poslancev (NP in NeP). Interpelacijo so napovedali v torek, nakar je SDS še izrazila pričakovanje, da bo ministrica odstopila sama oziroma da jo bo odstavil premier Miro Cerar.

Stranka NSi v predlogu interpelacije zoper Milojko Kolar Celarc, ki ga je danes pridobila STA, ministrici za zdravje med drugim očita odlašanje z zdravstveno reformo, podaljševanje čakalnih dob ter finančno nevzdržnost zdravstva.

Deli s prijatelji