SVARILO

SDS: Vladajoča elita želi omejiti svobodo govora

Objavljeno 25. september 2013 21.55 | Posodobljeno 25. september 2013 21.57 | Piše: STA, M. U.

Primer Franceta Cukjatija je ustrahovanje.

Predvolilna konvencija SDS
LJUBLJANA – Poslanska skupina SDS zahteva nujno sejo odbora državnega zbora za notranje zadeve, in sicer zaradi »omejevanja ustavne pravice do svobode izražanja in zlorabe policijskih pooblastil pri izvrševanju pravice do svobode izražanja«. Zahteva je povezana z ovadbo Franceta Cukjatija, ki jo je podala Komisija za preprečevanje korupcija (KPK) zaradi izjav na Zboru za republiko. Gre za ustrahovanje, menijo v SDS.
 
image
 
KPK je namreč po mnenju SDS neupravičeno kazensko ovadila posameznike zaradi žaljive obdolžitve KPK kot državnega organa. V SDS ocenjujejo, da gre pri ovadbi predvsem za ustrahovanje posameznikov in opomin družbi, da kritika trenutno vladajočih elit ni dovoljena.
 
Virant zlorablja položaj? 
 
V SDS se bojijo, da minister za notranje zadeve Gregor Virant ob pomoči policije in v sodelovanju s KPK zlorablja svoj položaj. V primeru Cukjatija namreč po njihovem mnenju kaže, da se lahko navadna kritika ali zagovor kritike zlorabi in potvori.
 
V SDS želijo, da se odbor državnega zbora seznani s pomisleki o policijski preiskavi zoper Cukjatija, in to z obrazložitvijo ministrstva za notranje zadeve. Želijo tudi zagotovilo, da organi v sestavi ministrstva ne bodo delovali po navodilih s političnimi cilji, temveč dosledno spoštovali z zakonom določena pravila in načela pri pregonu kaznivih dejanj.
Deli s prijatelji