POZIV

SDS svetuje Möderndorferju, naj opravi resen premislek

Objavljeno 24. februar 2012 17.45 | Posodobljeno 24. februar 2012 16.02 | Piše: D. P.

Vladna stranka je zanikala navedbe poslanca.

Predsednik Uniona Olimpije Jani Moederndorfer

LJUBLJANA – SDS je reagiral na izjave poslanca Pozitivne Slovenije Janija Möderndorferja in ga opomnil, naj sam opravi resen premislek o svojih izjavah.

Dvojna merila

Poslanec Pozitivne Slovenije je komentiral dve potezi vlade: »Ko govorimo o prenosu tožilstva na ministrstvo za notranje zadeve ali ohranitvi tega na ministrstvu za pravosodje, je to stvar koalicijske pogodbe in dogovora vseh predsednikov strank, medtem ko sta se glede prenosa gospodarske diplomacije z ministrstva za zunanje zadeve na ministrstvo za gospodarstvo dogovorila pristojna ministra, brez spremembe koalicijske pogodbe in spremembe zakona o vladi.« Po njegovih besedah gre za »resen premislek, kaj vlada počne o dveh stvareh v istem zakonu na dva različna načina«.

Podpisali so dopolnilo

SDS je zanikal trditve, saj so predsedniki koalicijskih strank 22. februarja podpisali Dopolnilo k Pogodbi za Slovenijo 2012–2015. V njej je zapisano, da se koalicijska pogodba v poglavju 2. Organizacija in delovanje vlade spremeni tako, da se naloge s področja gospodarske diplomacije izvajajo v okviru Ministrstva RS za zunanje zadeve. V skladu s to spremembo se ustrezno dopolni zakon o državni upravi.

Deli s prijatelji