VOX POPULI

SDS še povečuje prednost

Objavljeno 18. maj 2014 22.36 | Posodobljeno 18. maj 2014 22.36 | Piše: STA, M. U.

SDS vodi s 15-odstotno podporo, SD pa na drugem mestu z dobrimi osmimi odstotki.

LJUBLJANA – Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi se najbolje odrezala stranka SDS s slabimi 15 odstotki glasov, kar je za tri odstotne točke več kot prejšnji mesec, kažejo podatki javnomnenjske raziskave Vox Populi, ki jo je za Pop TV in Dnevnik opravila agencija Ninamedia. SD je na drugem mestu z dobrimi osmimi odstotki glasov.

Po podatkih raziskave se na tretje mesto uvršča Desus. Zanj bi glasovalo sedem odstotkov vseh vprašanih, za PS pa 4,4 odstotka. Sledita NSi (4,3 odstotka) in SLS (3,2 odstotka), na zadnjem mestu pa je DL z 1,2 odstotka glasov.

Nove stranke

Med novimi strankami, ki nastajajo na levici, bi stranka Mira Cerarja dobila tri odstotke glasov, stranka Igorja Šoltesa 2,7 odstotka, stranka Alenke Bratušek pa bi imela 2,6-odstotno podporo.

Na vprašanje, kdaj sploh razpisati volitve, je skoraj 44 odstotkov vseh vprašanih odgovorilo, da naj bodo volitve jeseni skupaj z lokalnimi volitvami. Tistih, ki menijo, da bi morale biti volitve julija, pa je 33,8 odstotka. Sodeč po anketi, bo takrat na dopustu skoraj četrtina Slovencev.

V anketi je sodelovalo 700 vprašanih.

Deli s prijatelji