DRŽAVNI ZBOR

SDS in PS po šest predsedniških mest

Objavljeno 28. januar 2012 22.54 | Posodobljeno 28. januar 2012 22.54 | Piše: Mo. S., STA

Po glasovanju so ustanovili še manjkajoča delovna telesa.

Državni zbor.

LJUBLJANA – Poslanci so ob koncu izredne seje ustanovili še manjkajoča delovna telesa državnega zbora (DZ) ter določili njihove predsednike in podpredsednice. Po sprejetih sklepih je šest predsedniških mest pripadlo Pozitivni Sloveniji (PS) in SDS. Tri mesta so pripadla SD ter po eno Listi Virant, SLS, Desusu, NSi in poslancu narodne manjšine.

DZ bo imel v tem mandatu 20 delovnih teles, ki bodo oblikovana nekoliko drugače kot do zdaj, in sicer v skladu z novo sestavo vladnih resorjev.

Virant bo vodil tudi ustavno komisijo

Mandatno-volilno komisijo bo vodila Sonja Ramšak (SDS), komisijo za poslovnik Samo Bevk (SD), komisijo za narodni skupnosti Laszlo Göncz, komisijo za nadzor javnih financ Alenka Bratušek (PS), komisijo za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Franc Pukšič (SLS), komisijo za peticijo ter za človekove pravice in enake možnosti Tamara Vonta (PS), ustavno komisijo Gregor Virant (Lista Virant), odbor za gospodarstvo Matjaž Han (PS), odbor za infrastrukturo in prostor Danijel Krivec (SDS), odbor za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje pa Dejan Židan (SD).

Kociprovi odbor za notranje zadeve

Odbor za finance in monetarno politiko bo vodil Andrej Šircelj (SDS), odbor za zunanjo politiko Jožef Horvat (NSi), odbor za pravosodje, javno upravo in lokalno samoupravo Eva Irgl (SDS), odbor za notranje zadeve Maša Kociper (PS), odbor za obrambo Franc Jurša (Desus), odbor za zdravstvo Lejla Hercegovac (PS), odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide Alenka Jeraj (SDS), odbor za izobraževanje, znanost, kulturo, šport in mladino Branko Grims (SDS), odbor za zadeve EU Roman Jakič (PS), komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb pa Melita Župevc (PS).

Erjavec, Žerjav in Virant brez imunitete

Poslanke in poslanci so na današnji seji sicer potrdili tudi predlog mandatno-volilne komisije, da se predsednikom Liste Virant, Desus in SLS Gregorju Virantu, Karlu Erjavcu in Radovanu Žerjavu, ne prizna imuniteta in dovoli vodenje kazenskih postopkov. Obenem se je DZ seznanil s prenehanjem mandata programskemu svetniku RTVS Matevžu Casermanu.
 

Deli s prijatelji