CENZURA

SDS prepričana, da Irglovo cenzurirajo

Objavljeno 27. junij 2012 18.07 | Posodobljeno 27. junij 2012 18.09 | Piše: S. J.

V stranki SDS vlada očitno nezadovoljstvo s poročanjem medijev: nacionalki posredno očitali neuravnoteženost, Primorskim novicam pa cenzuro.

Eva Irgl.

LJUBLJANA – V zadnjih 24 urah so v stranki SDS dvakrat javno izrazili nezadovoljstvo s poročanjem slovenskih medijev. Prepričani so, da je poslanka Eva Irgl, ki je bila na decembrskih predčasnih volitvah izvoljena ravno v volilnem okraju Ajdovščina, žrtev cenzure na Primorskih novicah. V časniku namreč niso objavili njenega odgovora na vprašanja v zvezi s Primorjem, ki so jih nanjo naslovili prejšnji teden. Čeprav je Irglova na vprašanje odgovorila, do danes njenega odgovora niso objavili, piše na spletni strani SDS. Zato so njen odgovor objavili kar na svoji spletni strani in pod njega še dopisali: »Očitno se praksa cenzure na Primorskih novicah nadaljuje.«

Neuravnoteženi Odmevi

Stranko pa očitno ne moti le poročanje Primorskih novic, ampak so se na twitterju obregnili tudi ob informativno oddajo nacionalne televizije, v kateri je Slavko Bobovnik gostil Gregorja Viranta, beseda pa je tekla o razkolu, ki ga je v koaliciji sprožila petkova državna proslava. Na Virantov odziv na proslavo in izraženo nestrinjanje, ki je letelo na stranko SDS, so se v tej odzvali z zapisom na spletni strani Ne tako hitro, Gregor.

O vsem skupaj in navedbah v zapisu na strani SDS je včeraj zvečer v oddaji Odmevi spregovoril Virant. »Ta proslava je nekaj, kar bi rad čim prej pozabil. Ker je bilo storjenih toliko napak, v bistvu je šlo za neke vrsto ideološko, strankarsko uzurpacijo te proslave s strani SDS. To je zelo narobe, proslava je zato, da združuje, povezuje ljudi, ne zato, da si jo ena stranka prilasti,« je med drugim včeraj zvečer povedal Virant kot gost oddaje.

Skupaj z voditeljem oddaje je za to prislužil zapis na twitterju: »Zelo uravnoteženo in profesionalno, ni kaj. Dvoboj voditelja in gosta proti spletni strani, ki, glej, glej, sploh ni ugovarjala.« 

Deli s prijatelji