OPOZORILO

SDS: Premierka napada denarnice davkoplačevalcev

Objavljeno 13. april 2013 10.10 | Posodobljeno 13. april 2013 00.36 | Piše: S. J.

V največji opozicijski stranki pravijo, da bomo zapitek Virant-Praprotnik-Klemenčičevega dogovora na žalost plačali vsi.

Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – »Davkoplačevalcem ponovno sporočamo: primite se za denarnice, vsak nastop predsednice vlade je napad na naše denarnice,« so zapisali v stranki SDS, kjer so prepričani, da bomo zapitek Virant-Praprotnik-Klemenčičevega dogovora na žalost plačali vsi. Sicer v SDS ne dvomijo, da bi predsednica vlade Alenka Bratušek potrebovala čas, da se seznani z vsemi informacijami, vendar ob tem poudarjajo, da časa za ukrepanje zmanjkuje.

Predlog SDS Bratuškovi

Prav tako jih je zmotila njena izjava, da meni, da tudi v Bruslju niso bili zadovoljni z ukrepi prejšnje vlade. Bratuškovi zato predlagajo, naj se, preden »poda kakšno pomembno izjavo, s katero lahko ogrozi finančno suverenost države, najprej udeleži kakšne seje Evropskega sveta«.

Pozitivne vladne reforme

Če bi to storila, bi vedela, »da so reforme, še posebej pa sanacijo bančnega sistema in pregledno upravljanje državnega premoženja ter umik države iz gospodarstva, podprli Evropski svet, Evropska komisija, Evropska centralna banka, Mednarodni denarni sklad, OECD in evroskupina«. Vladne reforme pa so poleg naštetih kot pozitivne ocenili tudi vodja delegacije Mednarodnega denarnega sklada Antonio Spilimbergo, evropski komisar za proračun Janusz Lewandowski, generalni sekretar Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) Angel Gurria, ter nekdanji vodja evroskupine Jean-Claude Juncker, so še zapisali v SDS.

Deli s prijatelji