KPK

SDS: Praprotnika so imenovali, ker je zvesto služil levici

Objavljeno 10. januar 2013 16.33 | Posodobljeno 10. januar 2013 11.03 | Piše: Mo. S.

Svet stranke SDS pravi, da ima dovolj žalitev, blatenj in nizkih udarcev, poročilo komisije pa je politično motivirano.

Rok Praprotnik in Goran Klemenčič.

LJUBLJANA – Svet stranke SDS je v sredo zvečer na tajnem glasovanju Janezu Janši (pričakovano) zagotovil skorajda stoodstotno podporo, ob tem pa svetniki sporočajo, da jim je »dovolj laži in zlorab demokratičnih institucij v politične namene. Dovolj nam je blatenja in vmešavanja otrok v politične obračune. Dovolj je medijskih linčev in netenja sovraštva do vsega, kar ni v sozvočju s skrajno levico.«

Ni se imel časa braniti

Kot so zapisali na spletni strani največje koalicijske stranke, Janša ni imel možnosti, da bi se branil očitkov Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), saj bi moral imeti na voljo sedem dni, da nanje odgovori. Opozorili so tudi na to, da je bil o poročilu predhodno obveščen predsednik Državljanske liste (DL) Gregor Virant.

Zmanipulirane številke

Trdijo, da je Janša na vprašanja komisije glede njegovega premoženja odgovoril v celoti in da nobena od številk v teh odgovorih ni ostala nepojasnjena. »Nekatere v poročilu pa so zmanipulirane,« dodajajo. Ne morejo mimo očitkov (nekdanjim) političnim veljakom na levici: »Vse premoženje predsednika SDS po 35 letih dela je vredno skoraj enkrat manj, kot je razlika v ceni, ki jo je leta 1992 za državno hišo v Murglah plačal Janez Stanovnik, in njeno današnjo tržno vrednostjo. Enak primer je podobna transakcija njegovega naslednika Milana Kučana

Praprotnikovo imenovanje koruptivna nagrada

Dodajajo, da je poročilo KPK več kot očitno politično motivirano: »Predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič je bil namreč državni sekretar pri ministrici iz vrst LDS Katarini Kresal in član komisije, ki je vodila dokazano koruptivni projekt za najem prostorov za NPU,« obregnili pa so se tudi ob njegovega namestnika Roka Praprotnika, ki je po njihovem svojo novinarsko kariero zgradil zlasti na blatenju Janše in da je bil v komisijo imenovan brez vsakršnih referenc ter ob javno izraženih dvomih, da je »njegovo imenovanje koruptivna nagrada za dolgoletno zvesto služenje tranzicijski levici«.

Dovolj jim je

Stranka SDS že 22 let prenaša napade na demokratično opcijo in na predsednika stranke, ki želi vzpostaviti gospodarsko uspešno, moderno in demokratično državo, dodajajo in sporočajo, da jim je dovolj – žalitev, blatenj in nizkih udarcev.

Deli s prijatelji