V RUSIJI

SDS opozarja, da Erjavec dela škodo Sloveniji

Objavljeno 29. maj 2014 16.09 | Posodobljeno 29. maj 2014 16.09 | Piše: D. P.

»Zunanjepolitične aktivnosti Karla Erjavca so izzvale tudi odzive v Nemčiji. Odpovedani so nekateri obiski nemških predstavnikov v Republiki Sloveniji,« opozarja Jerovšek.

»Jaz danes nisem sedel na vladi,« je dejal prvak Desusa.

RIM, LJUBLJANA, MOSKVA – »Zanima nas, ali je obisk Erjavca v Rusiji koordiniran tudi z evropskimi institucijami in s severnoatlantskim zavezništvom,« pravi poslanec SDS Janez Jerovšek.

Se je sploh uskladil?

V SDS so vložili zahtevo za sklic nujne seje odbora državnega zbora za zunanjo politiko, da bi obravnavali pot zunanjega ministra Karla Erjavca v Rusijo, načrtovano za petek. Poslanci SDS pričakujejo pojasnila v zvezi s tem obiskom in predlagajo, da minister uskladi stališča tudi z zavezniki v EU in Natu.

Minister pojasnil

Obisk Moskve je Erjavec napovedal v Rimu, kjer se je mudil na obisku. S stanovsko kolegico Federico Mogherini sta del pogovora namenila tudi reševanju ukrajinske krize. »Ocenjujeva, da so možnosti, da se najde politična rešitev za ukrajinsko krizo,« je dejal Erjavec in napovedal odhod na zasedanje slovensko-ruske mešane komisije za gospodarsko sodelovanje, pri čemer se bo srečal tudi z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Nemci so se že odzvali

V SDS s tem pojasnilom niso zadovoljni. »Ne vemo, kakšen je namen obiska Erjavca v Rusiji, tudi zato smo zahtevali nujno sejo odbora za zunanjo politiko,« pravi Jerovšek. Poslanec največje opozicijske stranke opozarja, »da je Rusija vpeta v krimski konflikt«. V SDS vedo še nekaj več, do njih so namreč prišli tudi odzivi iz Nemčije. »Zunanjepolitične aktivnosti Karla Erjavca so izzvale tudi odzive v Nemčiji. Odpovedani so nekateri obiski nemških predstavnikov v Republiki Sloveniji,« opozarja Jerovšek.

O tem piše na twitterju tudi Janez Janša.

Deli s prijatelji