VLADA V SENCI

»SDS očitno nima dovolj strokovno usposobljenih kadrov«

Objavljeno 16. julij 2015 10.28 | Posodobljeno 16. julij 2015 10.29 | Piše: Mo. S.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je prepričana, da delo v stranki zaradi poteze Aleša Hojsa ni in ne bo okrnjeno.

Novakova in Hojs.

LJUBLJANA – Pred kratkim so iz stranke SDS sporočili, da so oblikovali strokovni svetimage, v katerem pa je za obrambo pristojen Aleš Hojs, sicer član NSi.

Na njegovo potezo se je odzvala tudi predsednica NSi Ljudmila Novak: »SDS očitno nima dovolj strokovno usposobljenih kadrov, zato posega po članih NSi. Gospod Hojs se bo kot član NSi moral odločiti, na katerem stolčku želi sedeti. Nihče ne more služiti dvema gospodarjema hkrati.«

Kot pravi, je Hojsu ponudila vodenje infrastrukturnega odbora, a jo je zavrnil in dejal, da pol leta ne bo deloval v politiki. Po njenem bi bilo najbolj logično, da bi izstopil iz NSi, še preden se je odločil za včlanitev v Janševo vlado v senci. »Zdaj se bo moral odločiti, katera stranka je zanj glavna,« je še poudarila Novakova, ki sicer meni, da delo NSi zaradi njega ni in ne bo okrnjeno.

»To sodelovanje je občasno boljše, sicer pa ne posebej zgledno. NSi ima konstruktivno in pošteno politiko. Ne želimo in ne bomo podpirali tistega, za kar menimo, da ni v dobrobit zdrave prihodnosti Slovenije,« pa je odgovorila na vprašanje o kakovosti sodelovanja s SDS.

Deli s prijatelji