ODZIV

SDS: Očitno nekatere politične stranke ne smejo biti dobrodelne

Objavljeno 14. december 2013 08.58 | Posodobljeno 13. december 2013 15.33 | Piše: T. L.

Odziv na očitke o izkoriščanju dobrodelnosti so se odzvali v občinskem odboru SDS Jesenice, kjer Mihi Mazziniju očitajo »popolno manipulacijo«.

Stranka SDS

JESENICE – Na očitke, da je stranka SDS izkoristila družino Trobec, s ciljem samopromoviranja stranke, o čemer smo poročali danes image, so se zdaj odzvali v občinskem odboru SDS Jesenice. Predsednik Žiga Jereb je zapisal, da se je 7. novembra občinski odbor SDS Jesenice »v dobri veri odločil, da bo pomagal družini Trobec, ki se je znašla pred deložacijo zaradi neplačanih računov. Obiskali smo jih, z nami so delili težke življenjske izkušnje. Pomagali smo jim po najboljših močeh, sodeč po žolčnem odzivu medijev, pa je bila to naša največja napaka. Očitno nekatere politične stranke ne smejo biti dobrodelne, kar je sicer, mimogrede, stalna praksa v razvitih demokracijah. Torej, če ne pomagamo, je narobe, če pomagamo, pa spet ni prav.«

»Mazzini si je privoščil popolno manipulacijo«

Nadaljuje, da je bila akcija objavljena na spletni strani občinskega odbora in da je bila to tudi edina uradna izjava. »Sprašujemo se, kako nas lahko Miha Mazzini sploh povezuje z nekimi portali in trosi neresnice, da smo mi edini, ki smo pomagali ali še huje, da si delamo promocijo na račun lačnih. Kolumna nas je predstavila v povsem drugačni luči in smo naravnost zgroženi. Kje je sploh govora o kakšnem članstvu oziroma članarini? Avtor si je privoščil popolno manipulacijo. Še enkrat poudarjamo, edino uradno sporočilo je bilo na spletni strani občinskega odbora, edini cilj, ki smo ga skupaj zasledovali, pa je bil rešiti družino Trobec pred deložacijo.«

Jereb je še zapisal, da so v preteklosti že imeli dobrodelne akcije, pa tega nikdar niso obešali na veliki zvon. Želijo si, da bi tudi druge stranke v občini spodbudili k podobnim dobrodelnim ravnanjem ter tako zagotovili prepotrebno pomoč za vse, ki ne zmorejo več sami.

»Sicer pa želimo jasno poudariti sledeče. Nikakor ne pristajamo na to, da je dobrodelnost rezervirana le za nekatere, drugi pa se z njo ne bi smeli ukvarjati. Ravno nasprotno. V današnjih časih, ko vlada Pozitivne Slovenije, Socialnih demokratov, Desusa in Viranta z dvigovanjem obremenitev siromaši ljudi, je dobrodelnost dolžnost vseh, ki smo zmožni in si želimo pomagati tistim, ki ne zmorejo več sami,« je zaključil Jereb.

Deli s prijatelji