ODGOVOR

SDS: Ne potrebujemo nadzora nad tožilstvom

Objavljeno 30. marec 2012 23.36 | Posodobljeno 30. marec 2012 23.36 | Piše: P. J.

Imenovanje je razburilo opozicijske poslance, v SDS odgovarjajo, da se le držijo koalicijske zaveze.

Tanko odgovarja Kociprovi, da ima Brezigarjeva kompetence za opravljanje funkcije državne sekretarke na MNZ.

LJUBLJANA – »SDS si nikoli ni in si nikoli ne bo prizadevala za vzpostavitev nadzora nad delom tožilstva, saj smo prepričani, da tisti, ki delajo strokovno, odgovorno in pošteno, ne potrebujejo vzvodov upravljanja z institucijami nadzora in pregona,« so se poslanski skupini SDS odzvali na v izjave Pozitivne Slovenije.

Držijo se koalicijske zaveze

Maša Kociper je SDS očitala, da ima imenovanje Barbare Brezigar za državno sekretarko le en namen, to je nadziranje Zvonka Fišerja.

»Barbara Brezigar, ki ima za seboj dolgoletno tožilsko kariero, v kateri je med drugim tako pod vlado Janeza Janše kot pod vlado Boruta Pahorja uspešno opravljala naloge generalne državne tožilke, te kompetence zagotovo ima. Vlada se z imenovanje Barbare Brezigar na mesto državne sekretarke na notranjem ministrstvu drži koalicijske zaveze, da bo pri izbiri sodelavcev upoštevala tako strokovne kompetence kot dobro poznavanje resorja in njihovo osebno integriteto,« je zapisal Jože Tanko.

»Zaupamo v to, da bo vlada Janeza Janše s pristojnimi ministri naredila vse, kar je v njeni pristojnosti, da bo državljankam in državljanom končno povrnila zaupanje v institucije pravne države. To pa bo mogoče le, če bomo pred zakonom vsi enaki,« je zaključil Tanko.

 

Deli s prijatelji