ODZIV

SDS: Ne gre za ljudskost, temveč za skrajnosti

Objavljeno 27. januar 2013 13.11 | Posodobljeno 27. januar 2013 13.11 | Piše: T. L.

V SDS niso organizatorji zborovanja, se ga bodo pa z veseljem udeležili, ker menijo, da Zbor za republiko odpira prave teme za razpravo.

Stranka SDS

LJUBLJANA – V stranki SDS so se odzvali na zapis protestnega odbora Vseslovenske ljudske vstaje in v sporočilu zatrdili, da niso organizatorji zborovanja, se ga bodo pa z veseljem udeležili, ker menijo, da Zbor za republiko odpira prave teme za razpravo. »Obenem pozdravljamo pristop Zbora za republiko, ki zborovanje organizira odgovorno, v skladu z zakonom in tako že s tem aktom izraža spoštovanje do pravne države.«

Naj spomnimo: Zbor za republiko se je včeraj odločil, da bo javni shod svojih članov organiziral na dan, ko je predvidena 3. vseslovenska vstaja. Čas shodov se sicer razlikuje, vendar pa se bodo tako simpatizerji Zbora za republiko kot protestniki, ki nasprotujejo vladi, zbrali na isti lokaciji. 

Stranka SDS še sporoča, da bo »kot vedno branila ustavno pravico do mirnega zborovanja. To pravico smo vedno priznavali vsem, zato je povsem jasno, da si je ne bomo pustili vzeti.« Obžalujejo in hkrati obsojajo sovražno govorico ter neresnične obtožbe »v sporočilu samozvane 'ljudske vstaje'. Iz govorice v sporočilu izhaja, da ne gre za nobeno ljudskost, temveč za skrajnosti, ki jih je slovenski narod v novejši zgodovini znal obvladati z razumom in demokratičnimi procesi ter instrumenti. In tako bo tudi tokrat,« zagotavljajo v SDS.

 

Deli s prijatelji