VODSTVO

SDS lovi SMC

Objavljeno 09. februar 2015 08.43 | Posodobljeno 09. februar 2015 08.43 | Piše: A. L.

ZaAB je na dnu s pičlim odstotkom podpore.

Janez Janša, predsednik SDS.

LJUBLJANA – Stranki Mira Cerarja (SMC) je podpora februarja zrasla, kaže anketa Slovenskih novic (s 15,5 odstotka na 16,8). Vodstvo pred stranko SDS je sicer nekoliko skopnelo (januarja +2,5 odstotne točke, februarja +2 odstotni točki), a tudi stranka, na čelu katere je Janez Janša, je nekoliko pridobila v primerjavi z januarsko meritvijo (s 13 odstotkov na 14,8 odstotka podpore). 

Tretje mesto ohranja ZL, vendar se je njena prednost pred SD skoraj stopila (0,4 odstotne točke). ZL je glede na januar izgubila dve odstotni točki, njena podpora znaša 6,7 odstotka. Sledita NSi in Desus s približno triodstotno podporo, ZaAB je na dnu s pičlim odstotkom.

Na vprašanje, koga bi volili, 17,7 odstotka vprašanih ni znalo odgovoriti, 14,1 odstotka jih na volitve ne bi odšlo, še 14,6 odstotka jih ne bi volilo nobene stranke.

Na barometru priljubljenosti je na prvem mestu še vedno Borut Pahor, na drugem mestu pa je tokrat novinka, evropska komisarka Violeta Bulc, ki je prvič sodelovala v meritvi. Sledijo Janez Potočnik in Miro Cerar, ki je pridobil eno mesto, ter Dejan Židan, ki je zdrsnil na peto mesto, potem ko je bil januarja drugi.

Deli s prijatelji