ANKETA

SD vodi, podpora SDS in NSi zrasla

Objavljeno 23. februar 2013 10.57 | Posodobljeno 23. februar 2013 10.57 | Piše: P. J.

Vlado podpira le 21 odstotkov anketirancev.

LJUBLJANA – Februarja je podpora vladnima strankama SDS in NSi zrasla, vsem drugim pa padla, kažejo podatki zadnje ankete, ki jo je za TSMedia opravil Episcenter. Med strankami so v vodstvu še vedno Lukšičevi Socialni demokrati (SD).

Vsi v parlament

SD bi volilo 22,6 odstotka vprašanih, SDS 17,1 odstotka, SLS 8,7 odstotka, PS 7,5 odstotka, DL 6,4 odstotka, NSi 5,2 odstotka, Desus pa 4,6 odstotka anketirancev. Po teh podatkih bi se vse navedene stranke uvrstile v parlament.

Podpora vladi Janeza Janše je sicer v zadnjem času spet nekoliko padla. Vlado podpira 21 odstotkov, 77 odstotkov vlade ne podpira, dva odstotka pa ista odločena.

Janša je sam kriv

Kar 53,1 odstotka anketirancev meni, da je za razpad vlade kriv Janša sam, ki ni pojasnil nekaterih navedb iz poročila protikorupcijske komisije oziroma ni odstopil, 21,6 odstotka jih meni, da je za razpad krivo poročilo KPK o premoženju Janše in Jankovića, 19 odstotkov anketirancev pa pravi, da je kriv Virant. Pet odstotkov krivca za nastalo situacijo išče drugje.

52 odstotkov anketirancev pravi, da bi morala delo prevzeti projektna vlada, ki bi jo vodil novi mandatar. 36 anketirancev pa meni, da bi morala delo nadaljevati Janševa vlada. Zdajšnja vlada naj bi izpeljala nujne projekte, nato pa bi bile volitve. Devet odstotkov anketirancev meni, da bi bila kakšna drugačna rešitev boljša. 

Deli s prijatelji