SLOVO

SD ostaja pri Cerarju, Veber minister le še za praznike

Objavljeno 01. april 2015 10.10 | Posodobljeno 01. april 2015 10.13 | Piše: D. P.

Podpore Veber nima niti v lastni stranki. Njegov odstop zagovarja predvsem članstvo severno od Ljubljane.

Janko Veber.

LJUBLJANA – Predsednik vlade Miro Cerar je včeraj v državni zbor poslal formalni predlog za menjavo ministra Janka Vebra.image Po Cerarjevem mnenju je minister za obrambo objektivno odgovoren za nezakonito, nepravilno in nepregledno delovanje vojaške tajne službe OVS. Sinoči je za zdaj še minister Veber zatrjeval, »da ima čisto vest«.

Rešil bo stranko

A kot poroča Požareport, je v zakulisju SD bolj ali manj jasno, kaj se bo zgodilo. Veber naj bi na seji prihodnji teden častno odstopil in tako rešil stranko, da ji ne bi bilo treba v opozicijo. To naj bi potrdili tudi na današnji seji predsedstva stranke.

Kot Drnovšek

Politične analitike je presenetilo vedenje predsednika SD Dejana Židana, ki se je po izbruhu ministrove afere nemudoma postavil v bran ministru. Čeprav je bilo bolj ali manj jasno, da bo predsednik vlade po tehtnem razmisleku (v slogu Janeza Drnovška, kot opozarja Bojan Požar) ministra zamenjal.

Usodni sever Slovenije

Na odločitev Vebra, da le odstopi, naj bi vplivale tudi sile iz ozadja stranke, ki naj bi Vebru tudi svetovale, da med postopkom prodaje Telekoma Slovenije angažira vojaške obveščevalce. Menda naj bi usodo Vebra (beri: menjavo) doživel tudi šef OVS Gorazd Rednak. S tema dvema kadrovskima menjavama naj bi se zabrisale sledi za spornim početjem na ministrstvu za obrambo.

Podpore Veber nima niti v lastni stranki. Njegov odstop zagovarja predvsem članstvo severno od Ljubljane.
 

Deli s prijatelji