KOALICIJSKA

SD: Odgovornost za Omerzela nosi Bratuškova

Objavljeno 10. december 2013 16.51 | Posodobljeno 10. december 2013 16.52 | Piše: P. J.

Socialni demokrati se bodo z ministrom sestali, če bo vložena interpelacija in če bo še vedno vztrajal na svojem položaju.

SD ne vidi potrebe po srečanju z ministrom Omerzelom.

LJUBLJANA – »Poslanska skupina SD ne vidi potrebe po srečanju z ministrom za okolje in  prostor Samom Omerzelom. Namreč največjo odgovornost nosijo predsednica vlade, ki je svojo ministrsko ekipo sestavila, ter tudi sam minister in stranka, iz katere prihaja. Ko bo vložena napovedana interpelacija zoper Omerzela, pa to predstavlja nov moment in v tem primeru se bomo z ministrom tudi sestali, če bo do časa interpelacije še vztrajal na svojem položaju,« so v odgovoru na naše vprašanje zapisali v SD.

Interpelacija je že pripravljena

SDS in NSi sta napovedali, če minister Omerzel ne bo odstopil s položaja, bodo jutri vložili interpelacijo. Podporo so napovedali tudi v SLS. Omerzel se bo s poslansko skupino Desus sestal jutri, s poslansko skupino Pozitivne Slovenije pa za srečanje še ni dogovorjen.

V SD pa so se danes srečali tudi z ministrom za notranje zadeve Gregorjem Virantom. Sprejeli so odločitev, da interpelacije zoper Viranta ne bodo podprli.

Deli s prijatelji