SEZNAM SRAMOTE

Schollmayer v bran bivši: Brglezova ni dolžnica

Objavljeno 16. april 2013 17.56 | Posodobljeno 16. april 2013 17.56 | Piše: T. L.

Podjetje Red, ki se je ukvarjalo z nepremičninami, je zdaj v stečaju.

Alja Brglez.

LJUBLJANA – Da je med davčnimi dolžniki, ki dolgujejo Dursu med enim in desetimi milijoni evrov, tudi Alja Brglez, sicer vodja kabineta predsednika države, sta danes zanikala Brglezova in njen nekdanji partner Jurij Schollmayer

Brglezova je v podjetju Red delovala skupaj s svojim nekdanjim partnerjem Jurijem Schollmayerjem, 98-odstotna lastnica Reda je družba Redsey s Sejšelov, kot zastopnica pa je bila po poročanju Večera navedena Brglezova. Podjetje Red, ki se je ukvarjalo z nepremičninami, je zdaj v stečaju, Schollmayer pa je potrdil, da Brglezova s podjetjem že dalj časa nima nič.

»To ni moje podjetje in s tem podjetjem sploh nimam nič,« je za Finance povedala Brglezova, Schollmayer pa je pojasnil, da je Durs Redu pred tremi leti odmeril pet milijonov evrov davčnega dolga, čeprav podjetje do takrat ni imelo niti približno toliko denarnega toka.

»Mi smo se tedaj na odločbo Dursa pritožili in do danes na to pritožbo nismo dobili odgovora, je pa Durs preprosto podal predlog za stečaj družbe Red. Bojim se, da nam pritožba na predlog stečaja ne bo nič pomagala, in res ne vem, kaj lahko sploh dosežemo,« je še dodal Schollmayer.

 

Deli s prijatelji