NEZAUPNICA?

Scenarij: Cerar pade, vlado prevzame Dobovšek

Objavljeno 21. januar 2015 11.10 | Posodobljeno 21. januar 2015 11.13 | Piše: P. Pa.

Dokument, s katerim predlagajo zamenjavo predsednika vlade že obstaja, podpisnikov pa še ni.

Bo Bojan Dobovšek novi predsednik vlade?

LJUBLJANA – Zamenjava Mira Cerarja na čelu vlade naj bi bila le še vprašanje časa. Kot poroča pozareport.si, je predlog nezaupnice spisan na treh straneh, datuma in podpisov poslancev pa nima. Kot možno zamenjavo za Cerarja dokument omenja poslanca SMC Bojana Dobovška, ki je sicer iz stranke izstopil, a kljub temu ostal v poslanski skupini.

Dobovšek: »Očitno moje delo cenijo«

V dokumentu je zapisano, da »Slovenija še nikoli ni bila v tako velik krizi«. Predlog nezaupnice je naslovljen na predsednika državnega zbora Milana Brgleza. Dobovšek, sicer tudi nesojeni minister za notranje zadeve, pravi, da dokumenta še ni videl.

Brglez je po poročanju Večera tekst označil za »čisto laž«. Planet TV pa poroča, da je prav Brglez med tistimi štirimi poslanci, ki jih imenujejo »pučisti«, saj naj bi pripravljali puč proti Cerarju in nameravali za novega predsednika vlade postaviti Dobovška.

Dobovšek pravi, da ni dobil še nobene ponudbe za predsednika vlade, in hkrati dodaja, da  očitno poslanci cenijo njegovo delo.

V »antiprivatizacijsko« tudi ZL

Cerar naj bi se v nemilosti nekaterih poslancev znašel zaradi privatizacije in srečanja z Janezom Janšo, ki ga je povabil celo na zasedanje nacionalnega sveta za varnost. V postopku se je zaradi imenovanja evropske komisarke Violete Bulc znašel v preiskavi Komisije za preprečevanje korupcije. Novo »antiprivatizacijsko« vlado naj bi znotraj parlamenta podprla tudi Združena levica. 

Kot še poroča portal, naj bi za tem scenarijem stala Gregor Golobič in Milan Kučan, ki naj bi obvladovala polovico SMC. Za novega predsednika vlade pa Dobovšek naj ne bi bil resen kandidat, šlo naj bi za zakulisno provokacijo ali politični spin.

 

Deli s prijatelji