SOGLASNO

Samo Lozeju še en nadzorniški stolček

Objavljeno 05. september 2013 16.02 | Posodobljeno 05. september 2013 16.02 | Piše: T. L.

Po Sodu še Kad.

Samo Lozej.

LJUBLJANA – Na 61. seji nadzornega sveta Kapitalske družbe (Kad) so člani nadzornega sveta za predsednika nadzornega sveta soglasno izvolili Sama Lozeja, ki sicer že zaseda položaj prvega nadzornika Slovenske odškodninske družbe (Sod). Za člana revizijske komisije nadzornega sveta so izvolili Aleksandra Mervarja, za člana akreditacijske komisije nadzornega sveta pa Staneta Seničarja. Podpredsednik nadzornega sveta ostaja Aldo Ternovec

Skupščina Kada je pretekli teden odpoklicala dva nadzornika, in sicer Janija Kavtičnika in Jožeta Jurkoviča, in kot nove člane imenovala zgornjo trojko. Vsi trije so tudi člani nadzornega sveta Soda. 

Sicer pa se je nadzorni svet Kapitalske družbe danes seznanil s poročilom o poslovanju družbe, Sklada obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja (SODPZ) in Kritnega sklada SODPZ (KS SODPZ) v obdobju od januarja do junija 2013.

Poleg tega so s seznanili s polletnim poslovanjem Modre zavarovalnice in Posebne družbe za podjetniško svetovanje PDP. Obravnavali so tudi poročilo o upravljavskih aktivnostih v družbi Perutnina Ptuj in ob tem upravi predlagali, naj nadaljuje potrebne upravljavske  aktivnosti za zaščito premoženja kapitalske družbe. 

Deli s prijatelji